Kysy
 • Onko normaalia, että paineilmapullosta tulee kylmää ilmaa, ja pullo ihan jäässä?

  Ostin kaupasta paineilmapullon tarkoituksena puhdistaa tietokoneen osia. Ravistin pulloa, ja aloin suihkutella koneen osiin päin. En koskaan ole käyttänyt paineilmapulloja kyseiseen tarkoitukseen joten ihmetykseni oli kun ilma oli jäätävän kylmää ja osiinkin tuli hienon hieno valkea pinta. Pullo ulkopinta oli niin kylmä, että olisi kuin pitänyt jääpalikan kädessäni. Tuote on Hama Office Clean paineilma, ostettu koneboxista.

  Paineilma pölyn poisto Rauta Windows 7

7 vastausta

 • muista myös pitää pulloa aina pystyasennossa puhallettaessa, tällöin vältät tuon "huurteen" ulos pääsyn ja sen tulemisen puhdistettavalle pinalle

 • Kyllä on.
  Ilman purkautuessa paineella tapahtuu lämpötilan lasku ja mahdollisesti puhallettavassa kohteessa huurtumista.
  Tuo pullon kylmeneminen/huurtuminen aiheutuu tuon purkauksen seurauksena.

 • paineistaessa se lämmittää ja tyhjentäessä se jäähdyttää

 • Pelkällä ravistamisella ja väärinpäin pullon kääntämällä puhalluksessa saat pullon kylmenemään ja kaasun tulemaan sieltä ulos. Käytä pulloa vain oikeinpäin äläkä ravista. Myös tarpeeksi pitkään kun lasket ilmaa ulos niin pulloo alkaa viilenemään.

 • Purkissa oleva kaasu (joka ei välttämättä ole ilmaa, ainakin siinä on ponneainetta mukana - lue purkista) on puristettu kokoon. Purkautuessaan se laajenee ja jäähtyy. Jollet halua jäähdyttää sitä kohtaa, johon kaasusuihku osuu, tai palelluttaa kättäsi, pidä taukoja. Jos pidät purkkia ylösalaisin, sieltä purkautuu nestemäistä ponneainetta. Tällöin laajeneminen ja jäähtyminen on vieläkin voimakkaampaa.

  Vastaavasti kaasun puristaminen kokoon lämmittää sitä. Tähän perustuu esim. dieselmoottorin toiminta: sylinterissä kuumennetaan ilma puristamalla se kokoon ja joukkoon ruiskutetaan polttoaine, joka syttyy, kun ilma on kuumentunut tarpeeksi.

 • Muista konetta puhdistettaessa tai kontaktia korjatessa. Kai
  kissa sumutinpulloissa on samat säännöt, S5570 sen jo kertoi .
  Kyllä pullo pystyasennossa ja lyhyitä suihkaksia kohteeseen.
  Mitä pidmpään suihkutat sitä kylmempää tuleee. Ja se ei välttämättä tee hyvää tietsikan osille.Ps. Ei millään pahalla mutta näitten
  kannujen kyljetä löytyy myös käyttöohjeet.

 • Aasia kunnossa :)

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista