Kysy
 • Onko muistin nopeudella ja emolevyllä väliä?

  Eli siis...
  Toimiiko pelit paremmin paremmalla emolevyllä ja nopeammalla muistilla?
  Minulla on 665mhz 8gb muistia ja pakettikoneen mobo niin toimiiko pelit paremmin esim. jollakin "paremmalla" emolevyllä ja muisteilla ?

  emolevy RAM

4 vastausta

 • Samalle prosessorille sopivissa emoissa on havaittavissa pieniä nopeuseroja, mutta en lähtisi vaihtamaan pelkkää emoa tai muisteja. Saavutettava etu jää muutamiin prosentteihin, joita ei havaitse kuin testiohjelmilla. Muistin määrää voi lisätä, jos se on pullonkaulana.

  Jos muistit ovat oikeasti 665MHz, on kyseessä todella vanha kone, jolloin koko laitteen uusiminen on paljon yksittäisiä osia vaihtamista järkevämpää.

 • Muistit ja emo ovat yhdet osatekijät kokonaisuudesta. Lisäksi tulee myöskin näytönohjain, joka eniten vaikuttaa lopputulokseen pelien toimimisen kannalta. Lisäksi sitten asiaan vaikuttaa prosessori, minkä tehoinen se on.

  Ei kauheasti auta asiaa kylläkään, jos on tehokas näytönohjain, mutta muut osat koneesta ovat tehottomia. Tehottomat osat ovat siinä tapauksessa pullonkaula näytönohjaimelle, kun muut osat eivät pysty riittävästi syöttämään tavaraa näyttikselle.

  Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

 • Minulla on gtx 750 ti 2gb ja i5 4440

 • Emossa on kaikki liitäntä mahdollisuudet yms. Ja se määrittää osien laadun halpa-halpa tai kallis-halpa/kallis
  Muisti on hyvin tärkeä koska se määrittää välimuistin nopeuden. Halvoilla se tukkeutuu ja alkaa tökkiä jos on useampia ohjelmia käynnissä

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista