Kysy
 • Onko mitään firmaa mikä valmistaisi juuri sellaisen kotelon kuin haluan.

  Olisi mukavaa kun saisi juuri sellaisen kotelon kuin haluasi, koska olen ajatellut rakentaa koneen mihin tulee kunnon vesijäähdytys ja ainakin 3x ssd:tä, 3x näytönohjaimia ja kotelon pitäisi olla ikunallinen. Koska olen niin laiska etten itse koteloa jaksa rakentaa niin olisi mukava jos voisi ostaa juuri sellaisen kotelon kuin haluaa.

  Jos joku tietää onko firmaa mikä valimstaa kustomoituja koteloja johon saa itse päättä kaiken tai ainakin melkein kertokaa ihmeessä.

  komponentit Komponentti kotelo pelitietokone

6 vastausta

 • Ihan näin äkkiä herää muutama kysymys mieleen: yksiilöllinen kotelo vaatisi suunnittelutyötä ja muotin valmistaminen. Sitten hitsaajan työkustannus? Kuka tekee kotelon pinnoituksen?

 • Varmasti on paljonkin firmoja jotka tekevät juuri haluamasi laisen lootan kunhan löytyy riittävästi täppiä.

 • Hinta ainakin suomessa 2000€ luokkaa

 • Niinkuin jo todettiin tuo omannäköisesi kopan suunnittelu varmaan maksaa aika paljon. Jos kotelo on peltistä niin sehän tietysti täytyy ensin pinnoittaa ennenkuin se voidaan leikata, ja ennen leikkausta robotille täytyy syöttää ohjeet miten leikata, ja leikkauksen jälkeen robottille annetaan ohjeet miten se väännetään koteloksi,,,
  Puu/hitsaussepällä on sitten varmaan omat tuntitaksansa

 • itse olen tehnyt kotelon puusta, eiköhän se onnistu kaikilta peruskoulun puukäsityökokemuksen pohjalta, saa juuri semmoisen kotelon millaisen haluaa. Bauhaussista käyt ostaan levynleikkaus pisteestä jämäpaloja ja eikun askartelemaan.

 • Jos suunnittelet kotelon itse, uskoisin että levytyöstöfirmoja, jotka leikkaavat ja muotoilevat levyjä haluttuihin mittoihin löytyy Suomestakin pilvin pimein. Kokonaishinta vaan voi tosiaan olla suolainen. Myös pistehitsaus tai ruuvaus kokoonpanemiseksi pitää tietysti suunnitella ja ehkä teettää. Maalaus, eloksointi tai muu pintakäsittelykin varmasti onnistuu myös monissa alan yrityksissä. Sopivien firmojen löytämisen vaikeus riippuu varmaan paljolti myös siitä, mitä materiaalia haluaa käyttää ja missäpäin itse asuu. Tosin kyllähän noihin voi netinkin kauttakin jo nykyään aika pitkälti asioida, vaikkei ihan kaikkia firmoja vieläkään sitä kautta kunnolla tavoita.

  Puusta taas varmaan monikin puusepänpaja tai pienempi huonekalutehdas ajaisi CNC-jyrsimellä sellaiset osat kuin haluat. Tai muovista.

  Helpoimpana kyllä pitäisin ottaa valmis kotelo pohjaksi ja teettää siihen lisäreikiä tms. esim. vesileikkauksella, jyrsimällä tai ehkä myös laserilla. Esim. Tampereen vesileikkauksessa kun olen joskus jotain aukkoja metalliin teettänyt, hinta on mielestäni ollut ihan kohtuullinen ja jälki hyvää.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista