Onko mitää keinoa korjata Galaxy S5:n sd-korttia?
0
Onko mitää keinoa korjata Galaxy S5:n SD-korttia? Puhelin ei suostu enää lainkaan käyttämään (luku, kirjoitus, formatointi) kyseistä Transcendin 64 GB korttia. Sain kyllä datat Windows pc:llä talteen. Kokeilin viimeisenä ideana alustusta exFAT-muotoon ja muihinkin muihinkin formaatteihin, mutta ei onnistunut vatimattomilla taidoillani Windows PC:llä. Toisella 2 GB kortilla kaikki onnistuu puhelimessa normaalisti, joten puhelimen tekniikassa ei liene vikaa.

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Jos sait datat talteen, heität oikkuilevan kortin mäkeen. Viallisia tallennusvälineita ei pidä käyttää. 64 GB: n kortit ovat sdxc standardin mukaisesti exfatteja. Puhelin osaa kyllä alustaa kortin. Jos taas kyseessä on hardis-vika, niin kortti mäkeen äkkiä. Sd-korttia ei voi mekaanisesti/sähköisesti korjata mitenkään.
+5

Kommentoi tätä vastausta

Kiitos vastauksesta. Helpointa on varmaankin hankkia uusi kortti. Aiemmin en ole onnistunut vaurioittamaan korttia. Tässä tapauksessa SD-kortti oli koko ajan puhelimen sisällä. Jotain poikkeavaa on ehkä tapahtunut. Voiko kortin järjestelmä vaurioitua tilanteessa, jossa virta loppuu kesken kirjoitustapahtuman? Toisaalta tuo lienee melko yleistä, jolloin vikaantumistakin olisi runsaasta.
0

Kommentoi tätä vastausta

Eri versiot FAT-tiedostojärjestelmästä ovat kärsineet kirjanpitovirheistä, esim virran loppuessa tai laitteen kaatuessa. Nämä eivät kuitenkaan vaurioita itse korttia mitenkään, vaan tilanne korjaantuu kortin alustuksella tai erityisellä virheiden tarkastuksella. Joidenkin yksittäisten tiedostojen sisältö saattaa hävitä tällöin. Itselläni yksi microsdhc kortti hajosi sähköisesti täysin, eikä enää tunnistunut missään laitteessa.
0

Kommentoi tätä vastausta