Kysy

7 vastausta

 • Itsellä on sama tilanne ja läppärin kaverina TV:n virkaa hoitaa 24-tuumainen BenQ fullHD-resolla ja ihan tyytyväinen olen. Kuvanlaatu on hyvä ja koko riittää minulle.

 • Vaadittava koko riippuu tietysti katseluetäisyydestä ja omista katselutottumuksista. Voihan näyttö olla kuinka pieni tahansa, jos se itselle riittää. Joidenkin olen nähnyt tuijottavan olohuoneessakin 12" matkatelkkaria, itselleni se taas olisi onnettoman pieni.

  24" tietokonemonitori on ihan hyvä vaihtoehto telkan korvaajaksi edullisen hintansa ja kohtuullisen kokonsa takia. Itse sanoisin sellaisen mukavaksi maksimi katseluetäisyydeksi n. 1,5 m, satunnaisesti ehkä kolmekin metriä. Päivittäisessä käytössä kolmen metrin etäisyys vaatisi 32" tai yli.
  Tämä on siis oma mielipiteeni, ei fakta.

  Tänä päivänä 24" ja yli kokoluokassa perusbenkkukin on jo FullHD (1920x1080) ilman lisähintaa. Kauempaa katsottaessa sen ei mielestäni tarvitsisi olla niinkään tarkka, mutta läheltä katsottaessa ja tietokonekäytössä tarkkuudesta on iloa.

  Asian voi tietysti kääntää toisinkin päin - voisiko telkkari korvata tietokonemonitorin?

  Tietokone ei kuitenkaan mielestäni täysin korvaa tallentavaa digiboksia - esim. luotettava tallennusajastus voi olla hankalaa, ja jos koneella haluaa esim. pelata tai tehdä muuta raskasta hommaa, ei tallennus välttämättä onnistu samanaikaisesti.

 • Muistetaan, että on olemassa syy, miksi tv:t maksavat enemmän. Suomessa näkyvä sd kuva on aikas lailla mössöä. Tv:ssä on mukana kuvanparannustekniikkaa sekä skaalaimet, mikä saa kuvan näyttämään paremmalta. Näytöstä on hyvä tehdä edullinen tv, mutta varaudu siihen, että kuva ei näytä samalta kuin kaverin telkussa.

 • Telkkareissa juu on skaalaimet ja muita kuvaa parantavia ominaisuuksia. Mutta myös hyvällä näytönohjaimella ja sopivalla/sopivilla ohjelmistoilla monitorista varmaan saa ihan pätevän töllön. Itse meinaan kasata seuraavaksi, vain ja ainoastaan tv:n, musiikin ja satunnaiseen netin käyttöön soveltuvan HTPC:n. Käyttöjärjestelmäksi tuossa laitteessa tulen käyttämään jotakin Linuxin distroa, ehkä mint:iä tai ubuntua. Ja tuohon näytöksi juurikin jokin 24" näyttö. Mikä ei aivan vielä kuitenkaan ole selvillä, että mikä näyttö. Itse haluaisinkin tuohon tarkoitukseen hyviä vinkkejä, hintaa saisi olla 180-250€ väliltä. Liitännät HDMI tai DVI.
  Telkuissa tiettty useimmiten kirkkaus on parempi kuin monitoreissa, mutta uskoisin sopivan näytön löytyvän itselleni.

 • ^ No ostaa sellaisen, jossa on 16:9 kuvasuhde.

 • ^ No ostaa sellaisen, jossa on 16:9 kuvasuhde.

 • kuvasuhteet eri.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista