Kysy

9 vastausta

 • Ei. Auton pakolliset ja sallitut valot, niiden värit ja niiltä vaaditut hyväksynnät on tarkoin määrätty. Muita ja muun värisiä ei sallita.

 • Saat laittaa ihan vapaasti, mutta ajaessa se ei saa olla päällä. Vain pysäköidyssä saisi olla päällä

 • Jep niinkuin tuossa mainittiin nii saa laittaa, mutta ajossa niiden päällä pitäminen on kieletty. Eli parkissa vain saa laittaa ne päälle.

 • Karpolla on asiaa sarjassa oli tällainen tapaus: http://www.youtube.com/watch?v=_p-BxTo_r6o

  Heti alussa.

 • Väite että liikenteessä olevaan autoon saa laittaa kiinni millaisia valoja tahansa kunhan ei käytä niitä ajon aikana on lain kirjainta tiukasti tulkiten väärä.

  Ajoneuvolaki 6 § (3.4.2009/226)

  Ajoneuvon, järjestelmän, osan ja erillisen teknisen yksikön hyväksyntä liikenteeseen

  Ajoneuvon, järjestelmän, osan, erillisen teknisen yksikön ja varusteen käyttö liikenteessä on kielletty, jollei ajoneuvotyyppiä tai yksittäistä ajoneuvoa, järjestelmää, osaa, erillistä teknistä yksikköä tai varustetta ole asianmukaisesti hyväksytty liikenteeseen.

  Jokainenhan toki voi pultata vaikka kattokruunut kattoon kiinni, mutta on myös itse vastuussa jos/kun saa sakot.

 • siinä on kyllä jonkunverran tulkinnan varaa, mutta aika varmasti sinut pysäytetään jos poliisi sellaisen huomaa, että siitä voidaan lähteä...

 • en saanu sakkoja ku kerran poliisi ajo parkkikselle asti perässä ja kysy miksen pysähtyny, en ollu kattonu peilii.. edessä mulla oli päällä michelin-ukko-valot, ja poliisi setä vaan naureskeli mun pakoputken päätä, jonka voivaihtaa lennossa(2" vesiputkea kierteillä)
  ja käski ottaa valot pois ukoista, napsasin sivareilla johdot poikki niin et poliisi näki ku ukot sammu yksitellen, sain jatkaa matkaa !

 • Väite että liikenteessä olevaan autoon saa laittaa kiinni millaisia valoja tahansa kunhan ei käytä niitä ajon aikana on lain kirjainta tiukasti tulkiten väärä.

  Ajoneuvolaki 6 § (3.4.2009/226)


  Siis tuossahan nimenomaan kielletään sen käyttö liikenteessä, ei pysäyksissä/esittelykäytössä. Sakot/huomautuksen saat varmasti, jos ajon aikana käytät, mutta ihan rauhassa voit esim pihassa pitää niitä päällä. Sitä ketään tule kieltämää/ varsinkaan sakottamaan.

 • @Väite että liikenteessä olevaan autoon saa laittaa kiinni millaisia valoja tahansa kunhan ei käytä niitä ajon aikana on lain kirjainta tiukasti tulkiten väärä. Eihän tuossa mainita sanallakaan, etteikö muka saisi laittaa jos huvittaa, mutta niitä ei vain saa käyttää ajossa olessa. Tästä hyvänä esimerkkinä esim pohjaan asennettavat neon valot. Saavat ne siellä auton alla olla, mutta ei niitä saa käyttää ajossa, vain ja ainoastaan pysähdyksissä ja näyttelykäytössä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista