Kysy
 • Onko kaupan tuotteen palautuksen yhteydessä maksettava myös alkuperäiset postikulut ja palauttamiseen menneet kulut?

  Eli tilaan suomalaisesta kaupasta X takin, joka maksaa 50€. Postikulut ovat 5€. Kuluttajansuojalain mukaisesti palautan takin kahden viikon kuluessa, jonka lähettäminen takaisin kauppaan maksaa 8€. Onko minulla oikeus saada takaisin koko 50€+5€+8€=63€ hinta? Joissain kaupoissa olen saanut palautuksen tehtyä maksamatta mitään, mutta ainakin parissa ulkomaisessa kaupassa olen joutunut maksamaan palautuskulut itse.

  Kuluttajansuoja verkkokaupassa Postimyynti

4 vastausta

 • Palautus- ja kuljetuskulut

  Yritys vastaa tuotteen palautuksesta aiheutuvista kuluista. Jos kauppa peruuntuu, etämyyjän pitää palauttaa tuotteen hinnan lisäksi tavanomaiset toimitus- ja palautuskulut.

  Jos tuote esimerkiksi kokonsa tai painonsa takia edellyttää erityiskuljetusta, ylimääräiset palautuskulut voidaan laskuttaa kuluttajalta. Samoin jos kuluttaja tilaa esimerkiksi kotiinkuljetuksen normaalin postilähetyksen sijaan, siitä saa laskuttaa erikseen.

  Etämyyntiyritys vastaa kuljetuksen laadusta. Asiakkaalta ei voi vaatia korvausta, jos posti tai muu kuljetusyritys vahingoittaa tuotetta - ei edes palautuskuljetuksesta. Yritys vastaa myös siitä, että tuote on pakattu asianmukaisesti kuljetusta varten.

  Etämyyjän on laadittava palautusta varten kuluttajalle ohjeet tuotteen pakkaamisesta. Jos asiakas ei selvästikään ole ohjeita noudattanut, hän voi olla vastuussa mahdollisesta vahingosta.

  http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/70c44d29-c546-4ba3-a56d-600ed679b0a3.aspx

 • Suomen kuluttajansuojalain mukaan (eli Suomessa toimivista kaupoista) kuuluu etämyynnissä saada palautuksen yhteydessä takaisin myös postikulut. Palautusoikeus ei yleensä koske esim. pilaantuvia tai asiakkaalle kustomoituja tuotteita, eikä palautettavaa tuotetta saa olla otettu käyttöön tai vahingoitettu.

  Ulkomaiset kaupat noudattavat omien maidensa lakeja tai omia käytäntöjään. Erityisesti niiden toimitusehdot ja -kulut on syytä tarkistaa jo ennen tuotteen ostoa. Ellei palautuskuluja luvata maksaa, ne joutuu yleensä maksamaan itse. Kannattaa muistaa, että palautusmenettelystä on yleensä sovittava liikkeen kanssa etukäteen.

 • et saa kuin tuotteen hinnan

 • kato tarkemmin mitä ostat ni ei tarvi palautella

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista