onko Finlandia tai Maamme kappaleiden käyttö sallittua?
0
Elikkä saako Finlandiaa taikka Maamme laulua käyttää, esimerkiksi ladata: www.youtube.com/watch?v=XojVmivqDrA tuo kappale tuollaisenaan ja laittaa vaikka omaan videoon? Kummankin sävellyksen tekijän kuolemasta on kulunut jo yli 80 vuotta. Vai pitäisikö lain mukaan minun itse soittaa taikka laulaa kappaleet?

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2008/...n-mainoskayttoa

"Tekijänoikeuksia valvovasta Teostosta kerrotaan, että tekijänoikeuksien kannalta Maamme-laulu on vapaassa käytössä, koska tekijän kuolemasta on kulunut yli 70 vuotta. Näin ollen esimerkiksi Finlandia-hymniä ei siis voi käyttää vapaasti. Teoston suositus kuitenkin on, että Maamme-laulua käytettäisiin arvokkaasti."
+6

Kommentoi tätä vastausta

ooops, ny käviki parit muuttujat Finlandia onki vielä tekijänoikeuksien alainen. Mutta mitenkäs maamme laulu? saakos tuon ladata noin vain: https://www.youtube.com/watch?v=qWocL_UAZso ja käyttää vapaasti?
+3

Kommentoi tätä vastausta

Lisäksi pitää huomioida, että itse esityksellä on omat tekijänoikeutensa (lähioikeus), eli riittävän vanhaa sävellystä voit käyttää vapaasti, jos esität sen itse uudestaan, mutta valmiiksi tallennetulla esityksellä on otettava huomioon myös esittäjien oikeudet.

Tekijänoikeus on Suomessa voimassa 70 vuotta tekijän kuolinvuoden päättymisestä. Lähioikeussuoja kestää 50 vuotta esitys-, tallennus- tai julkaisuvuoden päättymisestä.
0

Kommentoi tätä vastausta