Kysy
 • Onko bluray-levyt ja aseman ostaminen väärttiä, jos pc-näytöltä (full hd) tuijottaa ohjelmia sohvalta ja vain stereoäänet käytettävissä?

  Vuosien saatossa olen katsellut vanhoja elokuvia ja tv-sarjoja tietokoneelta dvd-levyillä, ja tyytyväisenä olen sohvalla maannut ja katsonut tältä pc-näytöltä ohjelmat.

  Nyt kuitenkin tekniikkakärpänen puraisi kesän alkaessa, ja mietin, että olisiko aika pohtia blu-ray -aseman ostamista, ja kerätä bluray-levy kokoelmaa?

  "Ongelma" tässä asiassa on opiskelijakämpän pieni tila; Tänne ei mahdu televisiota eikä monikanavaääntä kannata edes haaveillakaan. Tietokoneen näyttö on laadultaan hyvä, ips-paneeli ja kirkas kuva, ja tietokoneen stereokaiuttimet laadultaan erittäin hyvät + subbari. Äänikortista paremmat äänet.

  Opiskelijalle raha on tietenkin aina kysymys, ja dvd-levyjä löytää halvalla kaupoista ja kirpputoreista. Tietokoneessa on normaali polttava dvd-asema. Onko pc-käyttöön tarkoitetuissa optisissa asemissa mitään eroa videoiden kuvan laadun suhteen? Bluray-asemassa parempi kuva dvd-levyillä kuin dvd-asemissa? Näytönohjaimen merkitys kuvanlaatuun? Miten vlc-soittimen asetukset olisi optimaalisinta säätää, jälkikäsittely, motion blur yms.?

  Mietin näytön resoluutiota, että erottaako ihmisen silmä niinkään eroja viiden metrin päästä normaalista pc-näytöstä, erottaako siis blurayn ja dvd:n eroja ilman isoa ja laadukasta televisiota?

  Tässä siis lyhyesti koitan tehdä semi-kotiteatteria, mutta onko se realistinen tavoite ilman asianmukaista huoneen kokoa, televisiota ja monikanava-ääniä? Onko mitään ideaa hommata 7.1 pelikuulokkeet, toistuuko levyjen monikanavat niihin oikein? En tajua audio/video-koodekeista juuri mitään, tai dolby surround jutuista.

  bonus-kysymys varmaan, että onko bluray-levyille tulossa seuraajaa, vai onko viimeinen optinen media? Mielestäni suoratoisto netistä ei voi yleistyä äärettömyyksiin, koska netin kaistojen rajat ja tietoliikenteen räjähdysmäinen kasvu ei ole mahdollista, vaan kyllä fyysiset ja paikalliset mediat aina pintansa pitää. Ainakin niille, jotka arvostaa medioitaan enemmän, kuin tusina-sarjoja hamstraajat netissä.

  audio Blu-ray dvd elokuva kotiteatteri resoluutio video

2 vastausta

 • Jos blu-ray oikeasti kiinnostaa, niin hommaa erillinen soitin. PC-puolella blu-rayden merkittävin ongelma tulee toisto-ohjelmissa, jotka ovat lisensoituja ja tällä hetkellä vielä huonoja. Toisin kuin DVD:n kohdalla, mikä tahansa mediasoitin ei voikaan soittaa blu-rayta.

  BR-soittimet ovat nykyään halpoja ja satasella saa jo pätevän laitteen. Kotiteatteria silmällä pitäen erillinen soitin on parempi vaihtoehto, sillä sen yhdistäminen vahvistimeen on helpompi homma kuin tietokoneen ja sen ohjelmiston. yhdistäminen.

 • Yks ajatus jos ja kun hänellä on edessä läppärin vaihto KTS.
  laite jossa on blurey lukia/+ hommaa soppeva tiesikka tötteröt/
  kuulokkeet Tarpeesi pitkällä välijohdolla siten omakuuntelua
  varten tee kuuntelu testi niin pörssi ei kovasti kevene!
  Ennenkun ostat KUUNTELE/ ITSEÄS

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista