Kysy
 • Ohmien ihmettelyä

  Teen tällaisia kaiuttimia koulussa, ja ostin niille tällaisen vahvarin. Mutta nyt vasta jälkeenpäin huomasin, että kaiuttimet ovat 4 ohm, ja vahvari 8 ohm. Mahtaakohan tämä aiheuttaa ongelmia? Googlasin jonkin verran, ja luin että laadukkaissa vahvareissa hyvän ilmankierron kanssa ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, mutta tuleekohan tämän kanssa? Onneksi en vielä avannut pakettia, huonoimmassa tapauksessa jos joudun lähettämään takaisin niin on paketti siinä kunnossa. Vastauksia tarvitaan pian! :)

  audio hifi vahvistin

3 vastausta

 • Itse siirtäisin vastuun myyjälle - pistä kysymys sinne ja jos lupaavat, että kestää, niin on tarvittaessa paljon helpompi vaatia kaupan purkua, jos ei kunnolla toimikaan. Jos myyjän vastaus on kovin ympäripyöreä, kannattanee harkita jonkun muun laitteen hankkimista - siihenkin voi kysyä liikkeen ehdotusta.

  Mitä pienempi kuorman impedanssi, sitä enemmän vahvarilta vaaditaan virtaa, ja tyypillisesti se silloin lämpenee enemmän. Kohtuullisestikaan tehty vahvari ei yleensä siihen heti hajoa, mutta se lämpenee ajateltua enemmän, jolloin elinikä voi jäädä tavallista lyhyemmäksi, tai teho voi jäädä luvattua pienemmäksi taikka joku suojapiiri voi pätkiä ääntä kovaa soitettaessa.

  Koska vahvarista ei ton tarkempia speksejä ole kerrottu, ei voi tietää, mikä sille on kajareiden minimi-impedanssi. 8 Ohm voi tarkoittaa vaikka vain, että tuo 50W teho on ilmoitettu ko. kuormaan, mutta vahvari voi silti kestää paljon pienemmänkin impedanssin.

  Toisaalta se sun "4 ohm kajarin" impedanssi ei todellakaan ole 4 ohmia kuin joillakin taajuuksilla, todellinen impedanssi vaihtelee tyypillisesti parin ohmin ja sadan ohmin välillä riippuen elementistä, jakarista ja kotelosta.

  Näillä tiedoilla tuohon ei siis voi antaa kovin järkevää toimii/ei toimi vastausta. Jäähdytyksen toimivuus riippuu tietystä vielä sijoituspaikasta (onko suoraan auringossa, oven takana kaapissa, ... ).

 • Tuolla on aika selkeästi selitetty kaiuttimen impedanssista, sekä vahvistimista yms. http://www.epanorama.net/faq/sfnet.harr...kaiuttimet.html

 • No mitä tapahtui aloit rakenttaa kaiuttimia, ja sen jälkeen ostit vahvarin . Nyt olis pitänyt katsoa ensin se vahvari ja rakentaa sitten siihen ne kaapit. jos vahvistin paketti avaamaton voit aina vaihtaa sen. Mutta
  jos avattu, sitten sinun täytyy alkaa lukemaan ohmin lakia.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista