Kysy
  • Ohjelmistokehittäjä ammattikoulu, AMK, yliopisto?

    Mitä näissä on eroa? Johonkin ohjelmointisuuntaan olen menossa mutta mikä näissä oikein on erona? Ohjelmointia opetetaan siis amk, ammattikoulu ja yliopistotasoilla? Kaikissa ymmärtääkseni lähdetään perusteista. Onko erona lähinnä siis se kuinka pitkälle asioita opitaan? Yleensähän yliopistossa opetetaan enemmän teoriapuolta kuin käytäntöä. Onko tällä kaikella mitään muuta merkitystä kuin palkkapussin suuruus? Alemmalta tasoltahan kait voi aina jatkaa ylempään, jos vain rahkeita on.

    ict oppiminen

Yksi vastaus

  • AMK tähtää vähän pidemmälle kuin koodinkirjoittaminen, yliopisto mahdollistaa eniten kaikkea koodinkirjottamisen lisäksi. Molemmissa mahdollisuutena on päästä jonkinlaiseen esihenkilö-/johtoasemaan kuin amiksesta (tai muusta vastaavasta koodauskoulusta) valmistunut.

    Pohjapalkka määräytyy poikkeuksetta työn vaatimustason mukaisesti, mihin firmoilla on omat taulukot, ei missään tapauksessa kannata uskoa sokeasti liittojen tai tilastokeskusten "kaunisteltuja" lukuja. Esim. peruskoodarina liksa lisääntyy mitä enemmän projekteja pystyt hoitamaan samanaikaisesti. Palkkaus (tunti, urakka, palkkio) vaihtelee firmoittain.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista