Kysy
 • Nykyisen kannettavan (noin 7 vuotta vanha) käyttöjärjestelmän Windows 7 muuttaminen Windows 10 käyttöjärjestelmään?

  Nykyisen kannettavan tietoja: Windows 7 Home Premium, 64-bit SP1, AMD Athlon II P 320 Dual-Core Processor, 8.0 GB RAM(max), ATI Mobility Radeon HD 4500/5100, Toshiba Satellite 17 “


  Tästä seuraakin muutama kysymys on tama teknillisesti mahdollista tai yleensä järkevää tehdä näin:

  1. Riittääkö kannettavassa teknilliset tiedot tai tuleeko jotkut rajoitukset vastaan?

  2. Voinko ”kopioida” nykyisen käyttöjärjestelmäni ulkoiselle kovalevylle 1 TB ja käyttää sitä USB välityksellä nykyisessä koneessani(ilman nettiä), vaikka olisin siihen kopioinut Windows 10 käyttöjärjestelmän?

  3. Voiko tuota Windows 7 käyttää ulkoiselta kiintolevyltä aivan kuin nykyään, ettei tule mitään ”lisenssi-lukituksia”?

  4. Jos Windows 7 kopiointi on mahdollista, niin saisiko siihen jonkinlaisen ohjeen?

  5. Jos kaikki edellä oleva on mahdollista, kuinka kopion Windows 10 netistä vai kannattaako sen ostaa verkkokaupasta erikseen?

  6. Onko tässä asiassa mitään, jota en ole osannut kysyä?

  kannettavar win10

5 vastausta

 • Windows 10:n kylläkin asentaa niinsanotut referessi ajurit konellesi päivittäessäsi sen Win. 10:een.Onhan noita Tosiba läppäreitä maailma pullollaan, eikä omasi ole ainoa.Yleensäkään valmistajat eivät julkaise ajuripäivityksiä läppäreille kovinkaan paljon tai niinsanotusti pitempää aikaan kuin takuuajaksi,ellei sitten osta yrityskonetta.
  Jos joku ajuri jää roikkumaan ilman asennus tiedostoa,niin varmaan tunnet koneesi ja osaat hakea sen kyseisen ajurin valmistajan siulta.Jos et,niin esim. Snappy Drivers on ilmainen ajuripaketti jonka voi ladata netistä ja tunnistaa koneeltasi kaikki mahdolliset puuttuvat ajurit.
  Ei se Windows 10:n paljon vaadi koneelta tehoja,periaate on jos Windows 7:män asentuu koneellesi niin siihen asentuu myös Windows 10:nen.Siiryttäessä alkuaikoina Windows 10:een oli niinsanotusti juuri ajureiden puute suurin ongelma,mutta ei enää.Voi kylläkin testailla jos haluat Windows 10:n yhteensopivuuden Microsoftin sivuilta,niinsanotulla testiohjelmalla.

 • Ihan ensi asiana pitää tutkia, onko läppärillesi valmistajan taholta Windows 10 tuettu.
  Jos tukea ei löydy, niin ei kannata lähteä hakemaan ongemia laitteella, josta tuki puuttuu. Se ei tule toimimaan ilman ajureita, jotka saa tuen myötä.

  Antamallasi tiedolla en pystynyt katsomaan onko läppärisi tuettujen laitteiden joukossa.
  Tuen tarkistamisessa tarvitaan laitteen malli ja tyyppi, mielellään vielä sarjanumero.

  Windows 10:n voit ladata netistä, mutta sen toimintakuntoon saattamiseksi, sinun pitää ostaa aktivointiin oikeuttava tuotelisenssi.

 • https://www.is.fi/digitoday/art-2000005112418.html

  Vielä voi ehkä päivittää ilmaiseksi.

 • Molemmat ohjeet ovat kohtalaisen selkeitä, mutta omakokemukseni ei riitä tekemään noita muutoksia. Esimerkiksi ajureiden hakemista ja lataamista, jolla pilaan todennäköisesti varmasti tämän päivänkin koneeni? Meitä on ns. valmisohjelmien käyttäjiä, mutta siihen se muuten loppuukin?
  Muuta: Yritin tulla tälle saitille oikein hyväksytyillä tunnuksilla, sähköpostilla ja salasanoilla, niin mikään ei onnistunut. Hyväksyntä koodillakaan ei asia onnistunut, aina joku meni pieleen? Viimeisenä keinona annettiin ohje, tule tällä lomakkeella ja se selvitä asiasi? Minä tein ison selvityksen ja annas olla>Lähetä näppäilyn jälkeen tuli = sivulle Error 404, että se siitä??????

 • Kyllä tehosi riittävät Windows 10:eenRiippuen Windows 7:n käyttöjärjestelmästä 32 vai 64 bittinen tulet
  saamaan Windows 10:n 32 tai 64 bittisenä.Windows 10:n tukee myös vanhempia koneita,samalla jos et ole tyytyväinen voit palauttaa sen Windows 7:ään takaisin.Lataat vain netistä Windows media creation toolin.Itse kyseisessä ohjelmassa on mahdollisuus purkaa asennus usb tikulle tai poltaa levylle.Älä kopioi sitä asennus medialle.Riippuen sinun Bios ohjelmasta buuttaat koneen usb tikulta tai asennus levyltä.Siis asennus suoritetaan Biosin kautta.Buutattava media ensisiaseksi asemaksi.Sinun nykyinen Windows 7:n lisenssi käy vieläkin Windows 10:n lisensiksi,koska se on ensiasennus jonka olet rekisteröinyt itsellesi.(Voit kylläkin tarkistaa Windows 10:n päivitys mahdollisuukset vaikka googlaamalla.)
  Tee ennen asennusta Backup image Windows 7:stä ulkoiselle levyasemalle, jos haluat palauttaa sen siinä tilassa missä se nyt on.Kahta eri Windows versiota et voi buutata samalta koneelta.Ohjelmien lisenssit käyvät myös Windows 10:een ellet ole ylittänyt ohjelman lisenssin rajoituksia.Ohjelmat voi suorittaa Windows 10:ssä eri modeissa,7,8 tai 8.1 jos ei suoraan toimi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista