Kysy
 • Nettiyhteys hyytyy koko ajan

  (Afterdawnikin hukkaa kysymyksiä, tämä on jo neljäs yritys). Kyseessä on Soneran Huawei-tikku, joka on ollut käytössä puolisentoista vuotta ja vasta ihan nyt on alkanut pahasti tökkimään, tähän asti ei mitään ihmeempää- tikun poisto ja uudelleen käynnistäminen on auttanut. Ymmärrän, että nettiliikenteessä on heilahduksia sivujen ja ladattavan materiaalin ja väylien kanssa, mutta joiltain sivuilta kun lataa lyhyitä muutamien megojen näyteklippejä, valo tikussa menee sinisestä vihreäksi ja Mobile Partner ruudulla lukee eri nopeuksia, kuten edge, hsdpa (tjtn), wcdma jne. kun katsoo latausta mb/s, on aivan onneton ja paria megaa saa ladata viitisenkin minuuttia ja silti voi katketa. Yhteys on noin 3Mb, joten aivan riittävä pyörittämään juutuupit ja latailuihin. Välillä tekee aikakatkaisun, kun ei löydä sivua.

  Alkaako tikku tai yhteys vedellä viimeisiä vai Sonera kokeilee hermojani. Syksyllä tulee tasan kaksi vuotta sopimuksesta, joten ei tosiaankaan vakuuta viime viikkojen toiminta. Mitä voisi tehdä ja missä voisi tarkistaa todellisen nopeuden tosiaikaisena lataushetkellä?

  Mistä tietää, tukeeko koneeni Youtuben tarjoamaa korkeampaa DivX resoluutiota?

  Firefox hidas Mokkulat nettiyhteys Sonera Videon toisto Yhteysongelmat YouTube

8 vastausta

 • se virhreä edge-valo tarkoittaa aika hidasta 0.2mb/s nopeutta. yritä asettaa mobile parterista vain 3g tila käyttöön. (asetusvalikko toimii vain kun sitä ei ole yhdistetty.)

 • Ootko imutellu torrentteja että Sonera olisi tiputtanut nopeutta sen takia??? Jos et niin kokeile jollain kaverin koneella sitä sun tikkua ja vaihtoehtoisesti kaverin tikkua sun koneella. Mitä tarkoitat korkeammalla Divx resolla? HD-videooita?? Et laittanut koneesi speksejä mutta jos sulla on hd-kortti ja hd:tä tukeva näyttö niin tietty se tukee korkeita resoja..

 • juu, asetuksista laitat että käyttää vain 3g verkkoa. ja hidastuminen voipi johtua siitä että on nykyään enemmän käyttäjiä kuin ennen, joten ei riitä enää kapasiteetti..

 • Toista Soneran simiä kannattaa kokeilla laitteessa, että hyytyykö silläkin. Itsellä auttoi vanhemman mokkulan kanssa aikoinaan simin vaihto kun alkoi hyytymään eikä aina yhdistänyt. Takuisiin meni sekin kun sanoo, että testannut, muuten maksaa jtn 8 euroa se vaihto. :)

 • Viittaa kenttävoimakkuuksien vaihteluihin. Mikäli olet alueella missä on paljon soittelijoita, niin ainakin sunnuntaisin tahtoo heitellä nuo nopeudet.
  Johtuu siitä, että data tulee prioriteetissä puheluiden jälkeen.
  Silloin voi mokkulassa tulla tulla erivärisiä valoja.
  Huawei etsii eri soluja tukiasemasta ja mikäli ne ovat jo käytössä, etsii vain uutta ja nopeus varmasti hidastuu.
  Itellä väliin katkoo chromekin ja ilmoittaa, että DNS ei löydä osoitetta.
  Oletan, että ongelma on tilapäinen, mikäli jatkuu ota yhteyttä aspaan.

 • Soneralla tuntuu olevan tyyli pudottaa rankasti Youtuben liikennettä ruuhka-aikoina. Mulla on 100 megan yhteys ja Youtube menee välillä ihan lirinäksi, vaikka muut sivut latautuvat vauhdilla.

 • Sonera on p.......ä!

 • Olen tuo kysyjä ja en ole mitään Torrenteja imutellut, vaikka mielessä käynyt. Mitä saa ja mitä ei latailla klippejä, jotta ei suututa Soneraa?

  Asun Vantaalla 3G verkon aluella ilmeisesti ja mökki Kangasalla Tampereen naapurissa muutaman kilsan päässä rivaria ja omakotitönöä. Ihmeellistä on, että jos mokkulat ovat alisteisia puhelinliikenteelle ja käyttää niiden verkkojämiä, niin luulisi olevan verkossa kohtalaisen hiljaista 02-03 aikaan yöllä, kuten nytkin, mutta heittää vähän väliä vihreää valoa eli Edge nopeus jotain 20kb/s. Aivan mieletöntä kaahausta, ettei kone pysy mukana. Parin megan klippiä lataa vartin, jos vain hermo kestäisi tässä kyydissä.

  Jollei satamegaisellakaan saa edes juutuupia pyörimään, niin jo on ihme eli Sonera taas velmuilee...

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista