Näytön koko muuttunut suureksi eikä resoluution vaihtaminen auta?
+1
Käytössäni on Asuksen tietokone ja Windows 10. Tietokoneeni lakkasi toimimasta ja ongelma oli näytönohjaimessa, kun latasin uudestaan AMD näytönohjaimen(AMD Driver Cleaner) , muuttui näyttö kovin suureksi ja hieman epäselvemmäksi. Olen koittanut resoluution vaihtamista ja ctrl +/- jne, eikä mikään tunnu auttavan. Latasin myös uudet näytönohjurit vielä kertaalleen, mutta ei hyötyä.

18 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Olet ilmeisesti suorittanut näytönohjaimen ajurin poiston tuolla ohjelmalla, jonka nimi (AMD Driver Cleaner) ainakin viittaa siihen.
Nyt pitäisi mennä koneesi valmistajan tukisivulle ja ladata ja asentaa näytönohjaimen ajuri uudelleen.

Jos et löydä juuri oman koneesi oikeaa valmistajan tukisivua, laita sen nimi ja tarkka tyyppitunnus tänne.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Nuo läppärien ajurit pitää yleensä todella ladata koneen valmistajan sivulta, jotta toimivat oikein (Asus, tässä tapauksessa) , koska monet koneen valmistajat modifioivat noita, niin AMD:n omat ajurit eivät välttämättä toimi oikein.

Jos sinulla aikaisemmin oli Radeon Graphics HD 6470M 1GB, Win7 ajuri, niin nyt pitää saada sama ajuri Radeon Graphics HD 6470M 1GB, win10:lle, et voi vaihtaa ajuria lennosta RX 400:ksi.

Onko kyse jostakin näitä koneista, kun ei anna suoraan tuolla X73B haulla kun nämä vaihtoehdot: http://www.asus.com/search/results.aspx...&IsSupport=True

Win10:n pitäisi löytää tuolle oikea ajuri, kun teet päivitystarkistuksen.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Kyllä minusta nuo päivitykset kannattaa Windows Updaten kautta ottaa.
Sitä kautta tuo näyttiksen ajuri ongelmasi ilmeisesti nyt korjaantui.

Hyvä muistaa myös, että jos ongelmia tulee, niin aina voi palauttaa takaisin edelliseen versioon.
Ei kannata ladata ajureita mistään muualta, niin kauan kun kaikki toimii.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Ajurit ladataan aina ensisijaisesti laitteen valmistajan tarjoamalta tukisivulta. Tämä siitä syystä, että ne ovat aina 100%:sti toimivat.

Jos ajureita ei ole saatavilla valmistajan tukisivuilta, voidaan käyttää jotain kolmannen osapuolen tarjoamaa palvelua ja katsoa jos sieltä löytyisi toimiva ajuri.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Alunperin minulla on ollut Radeon Graphics HD 6470M 1GB ja silloin oli Windows 7. http://support.amd.com/en-us/download tuolta latasin uudestaan Radeon™ RX 400 Series ajurin mikä saattaa olla väärä kun ei toimi vieläkään. Ja kone on siis Asus X73B.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kiitos paljon vastauksista, nyt olen kuitenkin taas ongelman alkuvaiheessa kun tietokone sammui yhtäkkiä ja pääsen koneelle taas vain vikasietotilassa... Ainoa vaihtoehto taitaa olla palauttaa tehdasasetukset ja poistaa kaikki tiedostot..
0

Kommentoi tätä vastausta

Sen verran vielä lisään että koneen merkki on Asus X73B ilman sen enempää kirjaimia. http://bilder3.eazyauction.de/DMK/artikelbilder/6447.jpg tismalleen samanlainen kuin kyseisessä linkissä. Kaikki tämä siis alkoi yhtäkkiä kun olin koneella ja sitten tuli ilmoitus että AMD Driver ei toimi tjsp. Sitten kone ei käynnisty ollenkaan normaalisti vaan joudun tulemaan vikasietotilan kautta uudestaan sisään. Sitten kun olin tehnyt tuon AMD Driver Cleaner homman, rupesi kone toimimaan mutta näyttö on juuri sellainen mistä aikaisemmin kerroin. Nyt kuitenkin taas kone sammui yhtäkkiä ja sama vika tuli uudestaan, tarvii varmaan kokeilla juuri sitä tietokoneen palautusta jossa kuitenkin kaikki tiedostot häviävät tai sitten viedä korjaajalle...
0

Kommentoi tätä vastausta

Mene vikasietotilaan ja katso laitehallinnasta, onko windowssin päivitys hakenut koneelle uuden näytönohjaimen ajurin, josta tuo ongelma mahdolliseti johtuu.

Koneen päällä oleva tyyppi on oikea, se on Asus X73B Series, mutta katso koneen tyyppikilvestä tuo (Series) koneen tarkempi tyyppi. (löytyy varmaan koneen pohjasta)
0

Kommentoi tätä vastausta

No nyt tapahtui kummia... Kaiken tämän säädön jälkeen kaikki näyttäyisi toistaiseksi olevan yhtäkkiä ennallaan kun tein seuraavan kokeilun: Windows painike -> Järjestelmän määritykset -> Yleiset -> Normaali käynnistys (valikoivan käynnistyksen sijasta). AMD Driver myös ennallaan ja vaikuttaa toimivan. Toivottavasti tämä pysyy nyt ennallaan. Selvitin myös tyyppikilvestä, että tämä kone on tuo X73BY malli niinkuin kehotit. Kiitos IlmoPJ vastauksista ja ajastasi. Mitä mieltä kannattaako tämän jälkeen tehdä noita Windows päivityksiä kuten esim. • Windows 10 -ominaisuuspäivitys, versio 1607, Advanced Micro Devices - Audio Device - AMD High Definition Audio Device tai Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1:n edelleenjaeltavan paketin tietoturvapäivitys ?
0

Kommentoi tätä vastausta

Windows 10:n update toiminnon vieressä Recovery option...Palauta siitä Win 10:n oletusasetuksiin,älä säästä mitään tiedostoja...Päivitä sitten Win 10:n uusimpaan versioon Win 10:n updatesta...Win 10:n asentaa sinulle automaattisesti uudet ajurit...Yleensä jos kone on sekaisin niin paras tapa on resetoida se oletusasetuksiin,sillä yhdenkin tiedoston uudelleen asennus on aika vaivaloista jos tekniikka ei riitä...Samalla saa puhtaan asennuksen ja muista varmuuskopioida se vastaisuuden varalle.
0

Kommentoi tätä vastausta

Onko tietoa mistä Asus X75 V löytyy päivitys NVIDIA GEFORCE 720M

Windows 10 käyttää Generic Pnp ohjainta,

Windows 10 mukaan on uusin

Mutta windowsin ohjaimet ja ajurit ei toimi, esim hdmi ei toimi lainkaan

kun yritin katsoa tapahtumalokia , meni tilttiin

en löytänyt asusin sivuilta sopivia ajureita. kun yritin etsiä Windows 10 tukisivuilta yhteensopivuutta tämän koneeni kanssa, linkkasi sivuile jossa oli ohje palauttammisesta takaisin win 8.1 eli tälle ei löydy näytönohjaimenajuria
0

Kommentoi tätä vastausta

Asus X75 V kysyjä, tee oma kysymys, ettei tehdä sekasotkua näistä kysymyksistä.

Katso samalla tarkkaan tuo koneesi tyyppi, siinä pitäisi olla vielä joku kirjain Asus X75 V perässä.
Katso tyyppilapusta koneen pohjasta, niin kuin edellistäkin kysyjää neuvottiin.
0

Kommentoi tätä vastausta

for latest asus drivers you can download at http://www.asusdrivers.net
0

Kommentoi tätä vastausta

download asus pilotes at http://www.asusdrivers.net
0

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta

Asus notebook Windows 10:n ajurit kaikki löytyvät sivulta http://ivanrf.com/en/latest-asus-drivers-for-windows-10/
Kyseessä on epävirallinen sivusto yksityis henkilön kautta, mutta erittäin hyvä ja varmaksi todettu...Asus käyttää kaikissa koneissaan samoja ajureita, koska niitä ei kannata modata erikseen eri koneille...Sivustolla on kaikki Asus ajurit sekä Asus ohjelmat sen käyttöjärjestemään...Kyseisellä sivustolla on aina päivitetyt ajurit ja ohjelmat...Kiitos hänelle.
Sivustolla on eri versiot päivitettynä...
-1

Kommentoi tätä vastausta