Näön tarkastus optikolla
+1
Olen nuori, ja menen ensimmäistä kertaa näöntarkastukseen optikolle. Miten optikko tarkistaa näköni? Tarkoitan lähinnä, sattuuko se, kun se katsoo niillä laitteilla tai tuntuuko se? Entä silmäpaineen mittaus, käytetäänkö siinä jotain puudutusta nykyään?

7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ole huoletta, ei satu eikä tunnu ollenkaan. Optikko ei käytä mitään puudutusta. Tutkimus suoritetaan katsomalla optiikan lävitse ainoastaan, johon Optikko asettelee eri vahvuisia linssejä. Silmäpaineen mittausta et edes havaitse siinä.

Riippuen näkökyvystä tai ongelmasta, eka kerta nuoren olisi ehkä hyvä käydä silmälääkärin kautta. Lääkäri saattaa puuduttaa silmät, se ei oikeastaan tunnu miltään, pikku alkukirvelyä lukuun ottamatta.
Puudutus suoritetaan tiputtamalla muuta tippa puudutus ainetta silmiin.
Muuten silmälääkärin näkökyvyn tutkimus on pääpiirteissään samanlainen kuin optikollakin.

Ajan silmälääkärille voi varata yleensä hyvän palvelun Optikkoliikkeessä, jossa tarkastus suoritetaan. Kela korvaa osan silmälääkärin tarkastuksesta.

Puudutetut silmät ovat jonkin aikaa kirkkaalle valolle arat, koska silmäterä on laajentuneena, jolloin silmän oma himmennin ei toimi. Suositellaan ottamaan aurinkolasit mukaan, niin on sen jälkeen on mukavampi liikua ulkona tai auringonpaisteessa.
+6

Kommentoi tätä vastausta

Optikot mittaavat paineen n. 40-vuotiailta ja ylöspäin. Riski saada glaucooma eli silmänpaine kohoaa kovasti täytettyäsi 40. vuotta. Silmänpainenhan ei kerro itsessään mitään varmaa, näköhermon tarkistus kertoo paljon enemmän. Valveentuneet optikot tarkastavat aina näköhermon ja samoin silmälääkärit aina. On olemassa ns. matalapaineglaucoomaa joka ei tule ilmi silmänpaineen mittauksessa.

t. Optikko
+1

Kommentoi tätä vastausta

Terve, olen menossa optikolle kyllä ja aika on jo varattu. Mietin vain, että tekeekö optikot silmäpaineen mittauksia?
0

Kommentoi tätä vastausta

Lisäkommentiin:
Sitten vaan Optikolle, ne tarvittaessa kyllä ohjaavat silmälääkärille.
En ole ihan varma siitä, tarkastaako Optikko silmäpaineen vai ei, mutta se on kuitenkin täysin kivuton toimenpide nykyisin.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kyllä paineet tarkistetaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Muistakseni minulla paineita ei tarkistettu kun kävin optikolla muutama vuosi sitten.
0

Kommentoi tätä vastausta

Varokaa optikon ilmaisia näöntarkastuksia. Minulta irtosi verkkokalvo näöntarkastuksessa kovan poksahduksen ja kivun kera.
Jouduin leikkaukseen, jossa samalla jo leikattiin harmaakaihi ja laitetiin tekomykiö, koska 4-5 kk:n jälkeen leikkauksen arvesta tulee harmaa kaihi. Menkää suoraan silmälääkärille, ei optikolle, joiden latteissa tai taidossa on vikaa.
0

Kommentoi tätä vastausta