Kysy

Yksi vastaus

  • Tuosta televisiosta minulla ei ole käyttökokemuksia, mutta yleistietoa television hankintaan voin antaa.

    Lähitulevaisuuden HD-lähetykset tullaan näyttämään DVB-T2 standarien mukaisesti, joten et pysty katsomaan HD-lähetyksiä ellei televisiossa ole T2 -viritintä. Nykytelkkareissa T2 -virittimiä on vielä vähän ja ne tekevätkin televison saturaisen kalliimmaksi mutta siihen kannattaa panostaa.

    LED -tekniikka ei ole se tärkein asia. Vaikka virransäästöä tulee, ei se LED televisiossa ole mikään välttämättömyys. LCD:lläkin pärjää vähintäänkin yhtä hyvin vaikka televisio olisikin pari senttiä paksumpi, virrankulutus hieman suurempi tai kontrasti aavistuksen verran huonompi. Riippuu kuitenkin mieltymyksistä. Omaan silmääni ne muutamat televisiot mitä olen vertaillut LCD vs LED ovat olleet kuvalaadultaan samaa luokkaa. Eroa suurimmaksi osaksi vain hinnassa. Plasmaan ero on kuitenkin suurempi.

    LCD vs Plasma väittelyä voi taasen jatkaa vaikka loputtomiin. Toiset tykkäävät plasman pehmeämmästä kuvasta (ei rakeita rajapinnoilla, kuten LCD:ssä huonommalla kuvan tarkkuudella) Toiset taas valitsevat LCD:n koska Plasman kuva "elää". Pikselit vaihtavat väriään mustallakin alueella. Tätä ei kuitenkaan huomaa vasta kun nokka on suunnilleen ruudussa kiinni. Jotkut voivat kuitenkin saada itselleen päänsärkyä plasman lähikatselusta.

    Meillä on uusi 42" Panasonicin FULL-HD plasma ~700€. On T2 -virittimet sun muut härpäkkeet ja kuvan elämisen huomaa vasta kun kävelee alle metrin päähän. Todella hyvä kuva! Mielestäni parempi kuin LCD-Ledeissä mitä olen tähän mennessä nähnyt.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista