Kysy
 • Miten Windows xp saadaan näyttämään kuvat oikeassa suhteessa?

  Huomasin kuvia katsellessani, että pystykuvat ovat kapeammpia kuin samat kuvat vaakatasossa. Tarkemmin tutkiessani huomasin, että neliöt eivät näy aivan neliöinä, vaan ovat vaakasuunnassa kapeampia. Resoluutiota yritin korjata ja 1280x1024 resoluutio näyttää muuten oikein, mutta kuvat on liian pieniä. Nykyinen resoluutio on 1024x768. Miten saan Windows xp:n näytön näyttämään oikein?

  Näytöt resoluutio Windows XP

2 vastausta

 • Tuo johtuu kuvan skaalauksesta.

  1024x768 = 4:3
  1280x1024 = 5:4

  Eli näyttöpaneelisi ei ole 4:3 jaolle tarkoitettu. Tähän on neljä ratkaisua.

  1: Elää ongelman kanssa.
  2. Ostaa uusi näyttö.
  3: Käyttää isoa resoluutiota pienillä kuvilla.
  4: Saada automaatti skaalaus pois käytöstä jolloin näytön reunoille jää mustat palkit.

  Eli suomennettuna näyttösi venyttää kuvan niin että koko ruutu tulee käyttöön.

  EDIT: Tuli jälkeenpäin mieleen että seiskassa on näyttöasetus joka suurentaa näyttöä. Eli käytännössä isommalla resoluutiolla voi saada näytön näyttämään samalta kuin pienemmällä resoluutiolla säilyttämällä isomman resoluution kuvasuhde. Muistaakseni XP:ssä oli jokin samantapainen säätö mahdoliinen. En muista toimiiko se täysin samalla lailla mutta joku XP:n käyttäjä voisi valaista asiaa.

 • Näyttöni on kuitenkin 17", eikö silloin pitäisi 4:3 sopia? Entä miten saa automaattiskaalauksen pois? Olen yrittänyt säätää sitä näytön asetuksista, jossa kuvakokoa saa säätää, mutta saan kuvan vain vaakasuunnassa levenemään, en muuttumaan pystysuunnassa. Toisella välilehdellä "lisäasetukset" on synkronointi poikittainen ja pysty molemissa valittavana + ja - ja sitten vielä yhdistelmä. Näitä olen kokeillut muuttaa, mutta ei tunnu mikään muuttuvan.

  t. alkuperäinen

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista