Miten voin vaihtaa henkilötunnukseni (hetu)?
+7
Henkilötunnukseni on vuotanut nettiin ja pelkään sen väärinkäyttöä.

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Liittymällä vihreiden kannattajaksi ja vaihtamalla sukupuolta.
+8

Kommentoi tätä vastausta

Originally posted by "Maistraatti":
Henkilötunnus on yksilöllinen ja se on tarkoitettu pysyväksi. Henkilötunnus voidaan muuttaa ainoastaan, jos se on ehdottoman välttämätöntä henkilön suojelemiseksi sellaisissa tilanteissa, joissa hänen terveyteensä tai turvallisuuteensa kohdistuu ilmeinen ja pysyvä uhka tai joku muu kuin henkilötunnuksen haltija on toistuvasti väärinkäyttänyt tunnusta (Laki väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista 661/2009).

Henkilötunnuksen muuttamista harkittaessa edellytetään, että käytöstä on aiheutunut merkittävää taloudellista tai muuta haittaa tunnuksen oikealle haltijalle ja että muuttamisella voidaan tosiasiallisesti estää väärinkäytön haitallisten seurausten jatkuminen. Muuttamisen tarvetta voidaan arvioida poliisin tekemän uhka-arvion perusteella esimerkiksi todistajansuojelutilanteessa. Päätöksen asiassa tekee Väestörekisterikeskus.

Väestötietojärjestelmään talletettu henkilötunnus voidaan muuttaa myös, jos henkilö on transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta annetun lain (563/2002) mukaisesti vahvistettu vastakkaiseen sukupuoleen kuuluvaksi. Tällöin muuttamisesta päättää maistraatti.
Eli käytännössä ennen kuin vahinkoa on jo tapahtunut, et käytännössä mitenkään (paitsi vaihtamalla sukupuolesi). Lähteenä Maistraatin sivut.
-5

Kommentoi tätä vastausta

Muihin lisäten: Ei taida vaihto onnistua ihan "vaan varmuuden" vuoksi ollenkaa, pitää olla oikea syy.
-6

Kommentoi tätä vastausta

Ei henkilötunnusta tuosta vaan vaihdella. Kyllä tuo "dRD" laittama linkki pätee.

https://yle.fi/uutiset/3-5630161
-6

Kommentoi tätä vastausta

Et mitenkään ilman todennettua fyysistä uhkaa (murhayritys tms.)
-7

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta