Kysy
 • Miten valitsen Thunderbirdissä lähtevän postin palvelimen (SMTP) viestikohtaisesti?

  Pitäis tutun läppäri konffata silleen, että kotikäytössä mailit lähtevät DNA:n SMTP-palvelimen kautta ja "reissussa" Saunalahden SMTP-serverin kautta.

  Inbox on muualta ja sen voi pollata mistä vain, joten se ei ole ongelma. Thunderbirdiin laitoin molemmat SMTP-palvelimet lähteviksi, mutta ainakaan pikatestissä ei Thunderbird "kysellyt" sitä, minkä mailiserverin kautta viesti lähetetään.

  Eli, pelaako tuo "oikean" SMTP:n valinta automaagisesti, vai...? Mistään asetuksista en ala tuota opastamaan vaihtamaan, muuten kone on aika pian aika täydellisen sekaisin :-)

  lähtevän postin palvelin smtp thunderbird

Yksi vastaus

 • Pienellä googletuksella ja parin mutkan kautta itse itselleni vastaten, toivottavasti on jollekulle muulle joskus hyötyä :-)

  Eli tuollainen plugin kuin SMTPSelect näyttäisi olevan kikkare, jolla tuosta valinnasta on tehty suht simppeliä -- siihen "nappiriville" kun lisää tuon napin, niin siitä voi yhdellä klikkauksella vaihtaa lähtevän postin palvelimen haluamakseen.

  Eli lataa SMTPSelect, tallenna se kovalevylle, avaa Thunderbird, sieltä asenna lisäosa etsimällä se kovalevyltäsi (Add-ons -> Install). Tuon jälkeen klikkaa viestin luonti-ikkuna auki (Write tai mikä senyt suomenkielisessä onkaan) -> työkalupalkkirivllä oikeaa hiirennappia -> Customize ja sieltä Select SMTP -ikonin raahaat haluaamasi paikkaan työkalupalkkia.

  Nyt siinä työkalupalkissa on aina tuo SMTP-palvelimen pikavalinta saatavilla.

  ---

  EDIT:

  Ideaa jatkojalostettu lisäkaivamisella ja löytyi vielä parempi vaihtoehto lisäosaksi, eli SMTP Control, joka osaa valita lähtevän sähköpostin palvelimen käytettävän IP-osoitteen mukaan.

  Tuo lisäkikkare vaatii sen, että sille "opettaa" IP-osoitteet/ranget ja kertoa mitä SMTP-palvelinta milloinkin käytetään, mutta kun se ne oppii, osaa se lähettää kotoa koti-isp:n avulla ja "reissusta" esim. mobiililaajakaista-ISP:n kautta.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista