Kysy
 • Miten tietokoneen saa käynnistymään pelkän näppäimistön avulla?

  Windows 10 läppäri, jossa on langaton näppäimistö. Tietokone itsessään on TV-tason sisällä ja se on aina työläs käynnistää sieltä. Olisiko mahdollista saada tietokone käynnistymään suoraan näppäimistön avulla..?

  Windows 10

8 vastausta

 • Et taida tuntea tietoteknikkaa kovin syvällisesti? Vaikka kone olisikin näkyvästi sammuksissa on emolevyllä silti 5V jännite käytössä, joten osa koneesta on tavallaan aina päällä kunhan virtapiuha on kytketty ja virtalähde on päällä. Näin ollen saadaan asetettua eri herätteitä, millä kone lähtee käyntiin. Näitä on muunmuassa verkosta tuleva signaali (Wake-On-Lan), kellonaika ja USB laitteelta tuleva heräte. Hyvin tehdyissä emolevyissä on myös erikseen valittavissa näppäinyhdistelmä mihin reagoidaan ettei joka hipasusta lähde käyntiin. Näitä heräteasetuksia voi säätää UEFI/BIOS hallinan kautta. Lisäksi useassa on mahdollista laittaa asetus, että mitä tehdään kun verkkojohto kytketään koneeseen. Näitä on yleensä kolme: Kone pysyy sammuksissa, kone lähtee käyntiin tai sama tila kuin sähkön katketessa on ollut. Ei virtanapin painalluskaan ole suora komento virtalähteelle vaan sen signaali käsitellään ensin ohjelmallisesti. Kaikki tämä, ja paljon muuta, ATX määrityksissä vuodelta 1995.

 • Helpointa lienee laittaa kone vain valmiustilaan (sleep) eikä sammuttaa kokonaan jolloin näppäimistöllä saa koneen hereille.

 • Riippuu paljon läppärin BIOS:n asetuksista. Sieltä virranhallinnasta löytyy, että millä tavoin sen saa käyntiin. Halvimmissa malleissa ei välttämättä ole mitään vaihtoehtoja.

 • Langattomia näppäimistöjä on muitakin kuin bluetoothin kautta toimivia, kuten sellaisia joissa on oma USB palikka tietokoneen päässä. Mm. Logitechin Unified -näppäimistöt ja hiiret on tällaisia.

 • En täysin ymmärrä kysymystä. Siis sulla on läppäri mutta kone on tv tasossa? Tuliko vahingossa kysymykseen sana läppäri?

 • En tunnekaan. Sen verran tunnen etten ole nähnyt sellaista läppäriä jonka usb porttiin tulee jännite sammutettuna. Pöytäkoneita kyllä.

 • Langattomalla näppäimistöllä ei mitenkään koska läppärin ollessa kiinni myös bluetooth radio on kiinni, eikä pysty vastaanottamaan näppiksen signaalia

 • Jaa. Toimiiko nuo usb palikat aurinkovoimalla vai mitä tarkoitat?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista