Kysy
 • Miten saisin naapuriin verkkoyhteyden WLAN:illa?

  Pitkään on jo yritetty vaikka mitä mutta ei onnista tuo. Eli naapurissa on tukiasema jossa on WLAN ja minulla on tukiasema jossa on WLAN. Naapurissa on pöytäkoneesta menee johto tukiasemaan ja mulla on samallain. etäisyyttä naapuriin on vajaa 100 metriä. jos naapurista yhdistää läppärillä tänne niin koneet näkevät toisensa mutta pelit ei toimi(ei löydä servua esim BF:ässä). Läppäri ei voi ajaa kahta verkkoa vai voiko? tarkotan että kun se läppäri on yhdistetty tänne langattomasti nii jos siihen sitte tökkää johon kiinni nii voiko se ymmärtää sen talon muita koneita jotka on tukiaseman kautta johdolla kiinni siinä? Eli miten tuon saa kunnolla toimimaan niin että naapurin kaikki koneet ja meidän koneet on samassa verkossa? Tulipa pitkä kysymys mutta toivottavasti jaksotta lukea.

  reititin tukiasema verkko WLAN yhteys

6 vastausta

 • Ei otat johdon veke ja käytät pelkästään langatonta. Voi myös olla että kantama ei ole tarpeeksi lyhyt. Voit joutua ostamaan jonkun tuki antennin tuohon välille.

 • Englannin Amazonista saa CAT5 tai CAT6 kaapelia parilla punnalla 20-30 metriä, sieltä hankit sata metriä kaapelia. Älä vainkaan Suomesta osta, jossa kaupat luulevat pystyvänsä perimään 20 euroa kahdesta metristä, ja pystyväthän ne, jos tyhmät suomalaiset maksavat. Kaapeleiden liitintarvikkeet saa myös mitättömällä hinnalla sieltä, kun täällä taas kuvitellaan, että ne ovat teknologian suurimpia saavutuksia, joten niistä on perittävä sikahinta.

  Esimerkiksi tämmöinen suojattu kaapeli täältä:
  http://www.amazon.co.uk/Wentronic-68061...5383839&sr=1-47
  tai tämä
  http://www.amazon.co.uk/Nedis-CAT5e-FTP...25383335&sr=1-5

 • Vedä RJ45-kaapeli muoviputkessa maan alta, jos pystyt. Toinen vaihtoehto on ostaa 100-200e antennit.

 • WLAN siltaus on yksi vaihtoehto ja DD-WRT firmiksellä se käy näppärästi. Eli jommalla kummalla pitää olla DD-WRT yhteensopiva tukiasema. Toinen juttu on taas se että, jos molemmilla on oma nettiyhteys ja nämä tukiasemat ovat niissä verkoissa, niin odotettavissa on ongelmia.

  Tuossa jonkinlaista asiantynkää viritetynä: http://murobbs.plaza.fi/internet-tietot...en-valille.html

 • Ihan ohjeistuksena kaapelin vedolle, että siinäkin piilee omat ongelmansa ... ensinnäkin kaapeli tarvitsisi olla ulkoilmastoon sopivaa maakaapelia tai ilmakaapelia toiseksi noinkin pitkällä välillä voi olla eri kiinteistöjen välillä potentiaalieroa ja koska on kyse eri sähköliittymien väli, niin varmasti on jotain eroa.

  Jos kiinteää yhteyttä kaipaa, niin kuitu maahan kaivettuna ompi vaihtoehto.

  Mutta langaton varmasti tässätapauksessa on toimivakin.

  DD-WRT firmiksellä pystyy kirjautumaan mihin tukiasemaan vaan, kunhan on lupa ja salasanat.
  http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless_Bridge

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista