Kysy
 • Miten saan luotua Windows 7:aan näppäinyhdistelmän, joka sammuttaa näytön?

  Haluan joskus vain pikaisesti vilkaista, että koneella ovat lataukset tms menossa ja haluaisin sammuttaa sen jälkeen ohjelmallisesti näytön (niin, että "hiiren heilautus" toisi taas näytön takaisn päälle) -- ilman, että täytyy odottaa virransäästön asetuksissa määriteltyä aikaa. Sama, ehkä vielä tärkeämpänä, läppärissä.

  näppäinoikotie Näytöt pikanäppäin virransäästö Windows 7

2 vastausta

 • Tietääkseni mitään sisäänrakennettua tapaa tuohon ei ole. Läppärissä toki voit yleensä säätää virransäästöasetuksiasi niin, että läppärin kannen sulkeminen ei vie konetta lepotilaan eikä sammuta sitä -> Tällöin kannen sulkeminen vain sammuttaa näytön.

  Toinen tapa on asentaa näytön sammuttamista varten tarkoitettu softa. Hommaan löytyy yleissoftia, joilla voi luoda useampia erilaisia pikavalintoja, joko ikoneiksi tai näppäinkomennoiksi. Pari softaa, joilla voi tehdä em. jutun, ovat NirCmd tai Wizmo.

  Lisäksi juurikin tuohon haluaamasi toimintoon löytyy myös ns. täsmäsofta, Dekisoftin Monitor Off Utility, joka tekee täsmälleen sen minkä haluatkin :-)

 • Näytössä on monasti sellainen virtanappi, jota painamalla saat näytön sammuksiin välittömästi. Ja kun painat uudelleen, menee se aina nopeasti päälle. ;o)

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista