Kysy
 • Miten saan 5.1 kaiutinjärjestelmäni toimimaan selaimen kanssa?

  Kaiuttimet tulevat koneen takaa erillisillä 9mm liittimillä. (sub/center, rear, side jne) vain etukaiuttimet toimivat selaimen kanssa. Muuten kyllä pelittävät hyvin esim peleissä ja musiikkia kuunnellessa.

  5.1 Opera selain

7 vastausta

 • siis mitä tarakoitat selaimen kanssa?? Ei selaimesta mitään ääntä lähde?

  Ja äänilähteen pitää tietty olla monikanavaääntä että tehostekaiuttimista mitää kuuluisikaan kuulua. Jos jotain youtubea tarkoitat niin ei siellä mitään monikanavaääniä ole tarjolla, pelkkä stereo (tai mono?)

  99% kaikesta musiikista on stereo-koodattua, eli on tarkoituskin kuulua vain etukaiuttimista

 • Mitenkäs äänet kuuluu esim. peleistä, cd-levyltä tai elokuvasta (vlc player, media player yms.)?

 • Alkuperäinen kysyjä ei ole vielä sisäistänyt jo hänelle kerrottua asiaa, että vika ei ole kytkennöissä tai selaimessa, vaan äänen lähteessä.

 • Jos sinulla on MP3 musaa koneella, asenna WinAmp player ja valokoi se päämedia player:iksi. Ala soittaa jotakin biisiä,tuleeko subbarista ääntä? Voit myös käyttää Windows Media Playeriä. Koneessasi pitäisi olla jokin valmistajan tarjoama ohjelma jolla voit säätää ääniasetuksia.

 • winamp osaa levittää äänen muihin kajareihin, mut webbi pohjasissa äännissä/videoissa ääni tullee monona/stereoana kaistaa säästäen ja eikä webbi sellaimet ossaa levittää ääntä automaattisesti kuin normi etu kajareihin.

  jos haluutte oikean 5,1 musaa testata, niin ainakin SACRED 2 FALLEN ANGEL pitää sisällään pakatut zip paketit nimeltään musichq1.zip ja musichq.zip.
  niin ne paketit pitää sisällään stereo ja 5,1 ääniset ogg vorbis pakattuna. 5,1 musat pitävät nimessää aina numero 51 tiedosto nimen lopussa.
  ainakin foobar2000 osaa toistaa 5,1 koodatut ogg vorbis tiedostot ja winampista en tiedä et osaakos se toistaa oikeen ne ja foobar2k osaa toistaa ääni tiedostot suoraan ainakin zip/rar paketeista.
  en ole käyttänyt winamppii moneen vuoteen kun se on nykyään turhan laaja ohjelma, syö rammii mukavasti ja enempi prossu tehoja kuin foobar2k.
  foobar2k koodaja on yks lakuperäisistä winampin koodaajista joka lähti muualle kun niillä meni sukset ristiin näkökannoissa.

 • Nyt päästiin ongelman ytimeen, olisiko tarjolla sitten mitnkäänlaista ohjelmaa tms. joka levittäisi selaimenkin äänet kaikille kaiuttimille?

 • itselläni kotiteatteri sarjan asetuksista saa stereo äänet skaalautumaan kaikkiin kaiuttimiin

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista