Miten pitää toimia jos astuu miinaan?
0
Eli jos astun miinan päälle enkä nosta jalkaani niin onko mahdollista purkaa miina?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Riippuu paljon miinan tyypistä. Useimmat miinat eivät ole elokuvatyyppisiä, jotka räjähtävät vasta noustessa, vaan ne räjähtävät välittömästi kosketuksesta. Uudemmissa miinoissa on yleensä useita laukaisumekanismeja mukaanlukien purkamisen estävät mekanismit. Jotkut elokuvatyyliset miinat on mahdollista purkaa päälle astumisen jälkeen, jos kykenet pitämään paineen jatkuvasti laukaisumekanismissa koko purkamisen ajan. Tämä on usein käsin hankalaa, sillä voimaa tarvitaan paljon. Käytännössä joutuisit purkamaan miinan seistessäsi sen päällä, mikä on taas käytännössä melko mahdotonta. Astuessasi miinaan et todennäköisesti edes huomaa astuneesi sellaisen päälle, joten peli on ainalailla menetetty jo muutenkin. Hyvällä tuurilla miina on ns. hyppymiina, joka räjähtää pään/ylävartalon korkeudessa tappaen välittömästi, jolloin irronneet jalat eivät jää harmittamaan loppuelämäksi.
+6

Kommentoi tätä vastausta

Kannattaa soittaa 112 , jos on vielä hengissä.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Muistaakseni toisessa mailmansodassa tehtiin itse just tommoisia miinoja minkä ideana oli että astut päälle ja kuuluu "klik" heti kun jalan nostat miina räjähtää. Sitä en osaa sanoa miten sillanen puretaan tuskin kovinkaan vaikeaa on materiaaleina käytettiin puulaatikkoa aseen hylsyä ja räjähdettä. Noista miinoista olen olen kuullut sotadokumenteissa ja sotaveteraaneilta eli niitä on oikeasti ollut.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jalkaväkimiinan ideana on räjähtää välittömästi siihen astuttaessa, joten ei. Elokuvissa pientä viivettä käytetään tehokeinona, jotta saadaan tallennettua uhrin viimeinen reaktio.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Yksi tyyli olisi pyytää kaveria kaivaa poteron valmiiksi lähelläsi. Kun nostat jalan ylös ja tulet samalla vapauttaneeksi laukaisunapin niin on noin sekunti aikaa pudottautua tai hyppää siihen poteroon suojaan...toimii ainaskin siinä yhdessä leffassa...
-2

Kommentoi tätä vastausta