-
Miten jäätelö ja pehmis eroavat toisistaan?
Yritin googletella mutta löytyi vain reseptejä. Haluaisin tietää näiddn jäätelökioskien pehmiksen eron, onko ne samaa tavaraa kuin jäätelö, mutta vain sulatettuna..?
3 vastausta
-
Ilmeisesti pehmis on gelato jäätelöä:
"Gelato valmistetaan aina maitoon
Toisin kuin yleisesti luullaan, artesaanijäätelöt valmistetaan aina täysmaitoon, ei kermaan. Tämän vuoksi niiden rasvapitoisuus pysyy alle kahdeksassa prosentissa. Tavallisessa kermajäätelössä rasvaa on puolestaan noin 12 prosenttia.
Kermajäätelöksi kutsutaan jäätelöä, jossa on vähintään 8 prosenttia maitorasvaa. Monet valmistajat eivät tosin käytä kermajäätelöissäkään aitoa kermaa, vaan maku saadaan jäätelöön maidosta ja voista.
Artesaanijäätelöt sisältävät myös reilusti vähemmän ilmaa tavallisiin kermajäätelöihin verrattuna. Aito artesaanijäätelö painaa jopa 50 prosenttia tehdasjäätelöitä enemmän."
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikk...97724#gs.3y5j8h -
Irtojäätelöt ja pehmikset sisältävät hurjan määrän bakteereja joista voi seurata ripulia. Suosittelen pysymään erossa katukauppa tuotteesta ja valitsemaan pakaste altaasta hygieenisesti pakatun tuotteen.
-
Varmaan ekstrana niissä on jotain rautaromua koska pehmiskoneet on aina hajalla
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.