Kysy
 • Miten IP-osoitteet toimivat?

  Okei, hyvät ystävät. Minulle on ollut pitkäaikainen ongelma nämä IP-osoitteet. Eli. Voiko tietokonetta tunnistaa IP-osoitteesta, vai onko se vain yksittäinen WLAN-reititin, jonka voi tunnistaa? Otetaan esimerkki. Jos mun tietokoneen IP-osoite olisi nyt vaikka 188.249.229.106 ja tabletissa on sama, niin onko kumpaakaan mahdollista erotella? Ongelmahan mulla on tälläinen, että olen saanut pelipalvelimelta bannit, ostanut uuden reitittimen (edelleen siis sama tietokone), ja kiinnostaisi tietää, että voinko tällä tietokoneella liittyä palvelimelle saamatta toisellakin käyttäjällänikin banneja.
  Tästä aiheesta on varmasti muitakin keskusteluja, mutta mikään niistä ei vastannut kysymykseeni.

  ip-osoite

3 vastausta

 • Jos vain kärsisit bannisi ja miettisit, miten käyttäytyä ettei niitä tule toiste?

 • Ihan sama mitä koneita sulla on kiinni siinä purkissa. Sinun ulkoinen IP bannataan siinä.

  Jos tätä alkaisi juurta jaksaen selittämään niin et tuskin edes ymmärtäisi puolia, joten vastaus on älä haxaa peleissä se on todella alhaista.

 • Bannit on tulleet syystä ja sen kiertäminen on aika alhaista. Terv. Vanha pelipalvelimen ylläpitäjä.

  Mutta koska olen kuitenkin kohtelias, niin vastaan kuitenkin kysymykseesi IP osoitteiden osalta.

  Kun tietämyksesi asiasta on tuolla tasolla oletan sinun tietokoneesi, WLAN reitittimesi ja modeemisi (jos on) olevan oletusasetuksilla, jolloin ne käyttää DHCP:tä IP -osoitteiden jakeluun.

  Käytännössä menee näin.
  Kun modeemi kytkeytyy nettiyhteytesi verkkoon, se lähettää oman MAC -osoitteen (yksilöllinen laiteosoite, joka koostuu valmistajan tunnuksesta ja juoksevasta numeroinnista) ja sen avulla pyytää IP osoitetta. Yhteden tarjoajan DHCP palvelin katsoo omasta muististaan, että mikä on ensimmäinen vapaa ja tarjoaa sitä. Modeemi kuittaa, että ok, tämä on nyt minun IP.

  Sama tapahtuu tietokoneesi ja modeemisi/reitittimen välillä, sillä lähes kaikilla verkkoon liitetyillä laitteilla on MAC osoite, ilman sitä tieto liikkuu huonosti. Teknisesti reitittimiä(l. kytkimiä) ei juuri kiinnosta kuin MAC osoitteet (joo, pitää ne kirjaa myös IP osoiteavaruuksista), mutta kuluttajalaitteisiin on ympätty paljon muutakin, kuten tuo DHCP palvelin.

  Tähän tuo lisäsuolansa se, että sekä IP osoitetta pyytävät laitteet ja DHCP palvelimet muistavat pitkään viimeisimmän IP osoitteen sekä sen viimeisen käyttöajan. Laite pyytää samaa IP osoitetta uudestaan, jos sen käyttöaika on voimassa ja DHCP palvelin voi antaa sen saman IP osoitteen, jos se on vapaa. Käyttöaika uudistuu aina, kun laite vahvistaa ottavansa IP käyttöön ja sen kesto riippuu, että miten palvelimen asetukset on määritelty.

  Jos käy sellainen onneton tilanne, että samassa verkossa kahdella laitteella on sama IP, niin reititin ei erottele niitä eikä myöskään tiedä, että kumpi on oikea vaan olettaa kyseessä olevan verkkosilmukka (eli kaksi eri reittiä samaan kohteeseen) ja lähettelee tietoa satunnaisesti kummallekin laittellee ja sitten kumpikaan ei toimi oikein.

  Mutta edelleen.

  Bannit on tulleet syystä ja voit ennemmin pohtia niitä kuin niiden kiertämistä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista