Kysy

5 vastausta

 • Muistiolla. Oikea klikkaus -> avaa sovelluksessa -> notepad/muistio.

 • Muistio ei vaan näyttä ASCII-arttia oikein (warepelin nfo:ta katsot kuitenkin). Lataa DamnNFOviewer.

 • Itse suosin ConTEXT -nimistä ohjelmaa noiden .nfo -tiedostojen ja muidenkin tekstitiedostojen katseluun sekä editointiin. Ohjelma on erittäin kevyt ja avaa mukisematta useiden satojen megatavujen suuruiset tekstitiedostot, kun taas muut ohjelmat, kuten Windowsin Notepad eivät tähän kykene tai niillä menee ainakin muutama hetki että yleensä saavat tiedoston auki.

  Saat .nfo-päätteisen tiedoston avattua ConTEXT -ohjelmalla, kun olet ConTEXTin ensin asentanut, pysyvästi näin:
  Windows Vista/7:
  Paina tiedostosta hiiren oikealla -> Avaa sovelluksessa -> Valitse oletusohjelma... -> Paina "Selaa..." -painiketta -> kirjoita tiedostonimi-kenttään "%ProgramFiles% ConTEXT ConTEXT.exe" -> Paina OK

  Mikäli käytössäsi on 64-bittinen käyttöjärjestelmä, käytä "%ProgramFiles% ConTEXT ConTEXT.exe" -rivin sijasta riviä "%ProgramFiles(x86)% ConTEXT ConTEXT.exe"

  Windows XP/yms. vanhemmat:
  Avaa esim. Oma Tietokone -> Avaa Työkalut-valikko -> Kansion asetukset... -> Tiedostotyypit-välilehti -> etsi listalta NFO (paina näppäimiä n, f ja o peräkkäin niin löytyy nopeasti) -> Paina "Lisäasetukset" -painiketta -> Valitse Toiminnot-listalta "Open" tai "Avaa" (riippuen käyttöjärjestelmäsi alkuperäisestä kielestä) -> Paina "Muokkaa..." -painiketta -> Paina "Selaa..." -painiketta -> kirjoita tiedostonimi-kenttään "%ProgramFiles% ConTEXT ConTEXT.exe" -> Paina Avaa -> Paina OK -> Paina OK -> Paina Sulje

  EDIT: Ja eihän Afterdawn tuntenut koko ohjelmaa :)
  Linkki ConTEXT -tekstieditoriin: [ link ]

  EDIT2: Korvaa välilyönnit noissa %ProgramFiles% -riveissä kenoviivalla.

  EDIT3: Näille wannabe-anonyymeille tiedoksi, että joissain teksti- ja nfo-tiedostoissa on rivinvaihto toteutettu 0x0A -heksadesimaaliarvolla (LF) kun Windowsin Muistio/Notepad vaatii 0x0D+0x0A -heksadesimaalikoodit (CR+LF) jotta se näyttäisi rivinvaihdot oikein. Mikäli avaat muistiolla tiedoston jossa on käytetty pelkästään LF (tai pelkästään CR) rivinvaihtona, näkyvät kaikki tiedoston tekstirivit yhtenä pötkönä. Jos ei mitään erillistä ohjelmaa halua asentaa, niin käytä vaikka Windowsin Wordpadia, sekin osaa hallita nuo rivinvaihdot paremmin kuin Muistio/Notepad.

 • Notepad riittää vallan hyvin .nfojen katseluun, tarvii mitään turhaa pasketta asennella koneelle moisten takia.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista