Kysy

Yksi vastaus

  • Media Center oli mediasisällön toistoon tarkoitettu ohjelmisto, jonka käyttöliittyä soveltui hyvin esim. televisioon ja kaukosäätimellä käytettäväksi. Lisäksi se sisälsi tuen myös TV-virittimen käyttöön tietokoneella. Mennyt aikamuoto siksi, että sen kehitys on tosiaan loppunut ja Windows 7 oli viimeinen Windows, josta se löytyi.

    Toki sitten vaihtoehtoja löytyy useita, monipuolisempia, nykyaikaisempia, ilmaisia ja maksullisia. Esim. Kodi on yksi moderni vaihtoehto, joskin sen käyttöliittymä ja asetukset voivat olla peruskäyttäjälle aika vaativia. Emby ja Plex ovat mediapalvelimia, joita voi käyttää sitten vaikka kotiverkossa ja sen ulkopuolellakin eri laitteille ja alustoille löytyvien sovellusten kautta tai millä tahansa modernilla verkkoselaimella. Näissä kaikissa on myös tuki TV-virittimille. Kodin käyttö onnistuu myös kaukosäätimellä tai vaikka peliohjaimella näppärästi, jos semmoinen on koneella käytettävissä.

    Windows 10 "Elokuvat ja TV" - sovellus on myös ihan pätevä mediantoisto-sovellus siinä missä Media Playerkin on, joskin oletuksena mediaformaattien tuki on suppeampi kuin mm. em. vaihtoehdoilla. Uudempina sovelluksina ne tukevat uusia mediaformaatteja kuitenkin paremmin kuin vanha Media Center, joskin jotkin formaatit vaativat erikseen sovelluskaupasta pientä korvausta vastaan hankittavan laajennuksen (esim. DVD-toisto ja HEVC). Kaukosäädinkäyttöön ei Windowsissa enää oikein hyvää vakiosovellusta ole. TV-viritintukea ei näissä ole, joskaan eipä nykyvirittimet varmaan seiskankaan Media Centerissä välttämättä enää toimi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista