Kysy

2 vastausta

 • OEM = Original Equipment Manufacturer Alkuperäinen laitteiston valmistaja. Tätä tuotetta ei saisi myydä kuin uuden tietokoneen mukana, eikä siinä yleensä tule edes ohjekirjoja/muuta pakettia mukana.

  PS: (oletkohan nyt ihan varma että näyttiksen perässä on lukenut OEM? kuulostaa oudolta)

  Ti = on lähinna nvidian näytönohjaimissa, kun esimerkiksi asus käyttää merkitäkseen että GeForce GTX560Ti on parempi kuin tavallinen GTX560, eli selvennykseksi tuo Ti pääte ei ole mikään yleinen "yksikkö" se löytyy vain tietyistä Yksilöistä... Ti = tehonlisäys/nopeampi kuin vakio mallinen näytönohjain

 • Joskus kauan sitten nVidia julkaisi Geforce-piiristään tehostetun Titanium-version ja sitä vastaavasti Ti-päätteen saaneet uudet näytönohjaimet. Siitä lähtien tuota Ti:tä on lisätty joidenkin hieman uudistettujen, tehostettujen tai muuten vaan uudelleen nimettyjen piirien ja korttien perään. Useimmiten Ti kortin perässä siis tarkoittaa parempaa korttia kuin ilman Ti:tä, mutta ei siihenkään taida voida aina luottaa.

  OEM tarkoittaa sitä, että jonkun tuotteen valmistaja myy tuotteensa ensin jollekin OEM-valmistajalle, joka lisää sen omaan, loppukäyttäjille myytävään, tuotteeseensa.

  Siis esim. nVidia voi myydä grafiikkapiirinsä tai Microsoft Windows-lisenssin vaikkapa HP:lle (OEM-valmistaja), joka myy sen sitten läppärinsä mukana edelleen sinulle, mahdollisesti hieman räätälöitynä. Tällöin loppuostajan tukipalvelut, ohjeet, ajurit ja lisävarusteet ovatkin yleensä tämän OEM-valmistajan vastuulla, eivätkä suoraan esimerkin nVidian tai MS:n.

  t: WiPe2000

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista