Mitä pitäisi tehdä edellisen asukkaan posteille?
+4
...aiemmalla asukkaalla on ilmeisesti loppunut osoitteenmuutos ja nyt laskuja ja muita kirjeitä tipahtelee tasaisin väliajoin meidän laatikkoon. Ei kehtaisi nakata paperinkeräykseen, mutta toisaalta en tiedä aiemman asukkaan nykyistä osoitettakaan. Eli mikä on Postin suosittelema käytäntö, Postin sivuilta tuota ei löytynyt..?

8 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Yliviivaa se osoite (käytännössä oma nykyinen osoitteesi siis) ja kirjoita osoitteen viereen/ylle/alle selvästi "vanha osoite" tai vastaavaa ja tipauta ihan tavalliseen oranssiin lähtevän postin laatikkoon, niin Posti hoitaa sen siitä perille. Ja asukas, toivottavasti, tajuaa ilmoittaa ko. firmoille suoraan kirjeen nähtyään, uuden osoitteensa.

Noin olen ainakin itse tehnyt. Paperinkeräykseen et saa kirjeitä nakata, rikot todennäköisesti aika isoa pinoa erilaisia lakeja jos sen teet :-)
+5

Kommentoi tätä vastausta

Toimita takaisin postiin/postilaatikkoon ja varusta tekstillä "Vastaanottaja ei asu ko. osoitteessa"
En tiedä, mitä posti suosittelee, mutta tuo tuntuu luontevalta ja kun Posti palauttaa sen lähettäjälle jos vastaaottajan nykyisestä osoitteesta ei ole tietoa, niin tuskin niitä sen jälkeen enää tulee.
0

Kommentoi tätä vastausta

Koska ei saa hävittää eikä avata, onko mahdollista pyytää korvausta jatkuvasta postiterrorista?
0

Kommentoi tätä vastausta

Helpoimmalla pääset, jos tiedät/otat selville edellisen asukkaan puhelin numeron ja soitat sille.
0

Kommentoi tätä vastausta

Soita tai käy postissa kysymässä.
-2

Kommentoi tätä vastausta

viet postiin vain ne niinkuin jo sanottu.
-2

Kommentoi tätä vastausta

Mainoskirjeet voisit vaikka työntää sinne kannaksen toiselle puolelle. Tärkeemmät edellisen asukkan osoitteeseen. Itellalta tai maistraatista pitäisi löytyä ohjeet edellisestä asukkaasta.
-2

Kommentoi tätä vastausta

meidän kerrostalon aulassa on ainakin muiden postilaatikoiden ohessa laatikko jossa lukee "paluuposti", sinne nakkaat ja vedät yli sen osotteen
-3

Kommentoi tätä vastausta