Kysy

4 vastausta

 • Mainiosta englanninkielisestä vastauksesta hieman tiivistäen:

  Kyseessä on pohjimmiltaan sama käyttis, Ubuntu - eli Linuxin yksi muoto - jonka tiettyjä puolia on muokattu kussakin eri tapauksessa hieman eri tavalla. Pääosin muutokset mainitsemiesi eri versioiden koskevat käyttäjälle näkyvää käyttöliittymää (eli minkänäköinen ikkunointi ja työpöytä on):

  Ubuntu - Kaikkien mainitsemiesi distrojen äiti ja isä, jonka kehityspolkua muut seuraavat. Ubuntu käyttää Unity-nimistä ikkunointiratkaisua, joka ei ole kovinkaan kevyt ja sen vuoksi ei suositeltava wanhoihin tietokoneisiin (wanha tarkoittaa siis tässä tapauksessa noin 7v vanhaa tai sitä aiempaa konetta).

  Kubuntu on sama kuin Ubuntu, mutta KDE-nimisellä ikkunointiratkaisulla varustettuna. KDE on ehkä helpoin omaksua Windows-käyttäjälle. Lisäksi KDE/Kubuntu on ulkoasultaan muokattavin kaikista mainituista. Mutta tämäkään ei ole ensisijaisesti suunniteltu superkevyeksi ratkaisuksi ja sen vuoksi ei ole suositeltava valinta ikivanhoille koneille.

  Xubuntu on XCFE:tä käyttävä versio Ubuntusta, joka soveltuu mainiosti vanhemmalle raudalle.

  Lubuntu käyttää LXDE:tä ikkunointiratkaisunaan ja on ilmeisesti nopein näistä neljästä mainitusta -- ei nätein, ei ehkä intuitiivisin, mutta sopivin todella wanhaan rautaan, esim. 10v vanhaan läppäriin.

  Mutta pohjimmiltaan kaikki ovat vain Ubuntun eri muotoja, joten (käsittääkseni) softat, jne toimivat ihan heittämällä keskenään kaikissa eri variaatioissa.

 • suurin ero on se käyttöliittymän grafiikka sekä vaklikot ja niiden paikat. Voit itse asentaa eri näyttötiloja kun rakennat ubuntusi itse. Siis sama järjestelmä erilaisilla näyttöliittymillä. Kuormittavat konetta erilailla. Itse pidän paljon perinteisestä gnomesta tai sitten kde vaihtoehdosta.

 • Näistä Lubuntu on kevyn käyttöjärjestelmä ja se sopii parhaiten hitaille koneille.

 • Täältä löytyy vähän tietoja noiden eroista: http://linux.fi/wiki/Kubuntu

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista