Kysy
 • Mistähän saisi laajakaistan jossa olisi erittäin iso paluukaista?

  Näyttäisi useammissa olevan vain 10mb upload. Tarvitsisin kahdelle ihmiselle isoa uploadia että voisimme molemmat livestreamata 1080p laadulla 3000bitratella. Mistään mahdollista saada esimerkiksi 100mb upload?

  laajakaista netti stream upload

4 vastausta

 • No voisit kertoa millä tekniikalla sulle saa yhteydet ja miltä operaattorilta. Jos ei valokuitua tule taloon niin 100mbps jää paluukaistassa haaveeksi. Ja jos niin surullisesti käy että valokuitu puuttuu, ei hätää. Meilläpäin ainakin DNA kytkee kämpän kuidun päähän pienimuotoista korvausta (1890€) vastaan. Jos asut taloyhtiössä niin sitten yhtiökokoukseen neuvottelemaan.

  Ja vastataan tähän samaan. Tälläiset kyllä kuuluu foorumille. Sitä kaistaa saa operaattorilta, selvitä operaattorisi ja tilaa sieltä. Kaikki kuituoperaattorit kyllä 100M uploadia tarjoavat. Ja kaapelilaajakaistan kautta nopeinta uploadia tarjoaa DNA:n 350M XXL 20 megan verran edulliseen 70e/kk hintaan. Suosittelen kyllä streamaamaan 720p videota ~3-5Mbps nopeudella.

 • Useimmat operaattorit tarjoavat valokuituun 100 megan uploadia. esimerkiksi paikallinen Finnet-operaattori täällä keskellä-ei-mitään tarjoaa 100/100 liittymää 70€/kk -hintaan. Pääkaupunkiseudulla 100 megan uploadin saa halvemmallakin. Liittyminen tietenkin maksaa paljon (useimmiten helposti parin tonnin urakka), mutta osa kuluista on kotitalousvähennyskelpoista. Liittymisen kustannukset riippuvat asumismuodosta ja etäisyydestä lähimpään kuidun päähän.

  Jokatapauksessa yhteyden saatavuus riippuu paljon asuinpaikastasi ja asumismuodosta. Tärkeää siis olisi tietää asumismuoto ja asumispaikka, jos tähän kysymykseen haluaa vastata järkevästi. Nyrkkisääntö on se, että siellä missä on asukkaita, on tarjontaa (ja halvemmat hinnat). Valokuitua tarjoaa pääkaupunkiseudulla useat operaattorit, joten siellä on jopa mahdollisuus valita operaattori ja hinnatkin ovat paljon "miellyttävämmät". Lapissa kuidusta on käytännössä turha haaveilla vielä pitkään aikaan (ellei sitten satu olemaan poikkeuksellisen lihavan onnellinen omistaja). Kaapeliyhteyttäkään ei kannata pitää itsestäänselvyytenä. Asumismuotokin vaikuttaa siihen, miten yhteyden voit saada.

  Näillä tiedoilla ei voi sanoa mitään varmaa. Ei muuta kuin penkomaan saatavuuskarttoja (tai selvitä, tuleeko taloyhtiöön kuitua):
  http://www.finnet.fi/
  http://www.elisa.fi/liittymat/laajakaista/
  http://www2.dna.fi/fi/yksityisille/laajakaista
  http://www.sonera.fi/nettiyhteydet/kotiin/laajakaista+kotiin/

 • No se kämppä täytyy olla tietty ekana tai ainakin se helpottaa sen kaistan nopeuden selvittämisen. Tuossa jo sanottiinkin aikasemmin että sen kaistan nopeuden saa selville operaattorilta.

 • Meillä on vielä kämppä haun alla, joten jos saamme valokuidun mistähän olisi mahdollista saada korkeaa uploadia? Jos taas emme saa valokuitua niin mikä on nopein upload mitä normi kaapeliin saa, ja mistähän sellaisen mahtaa saada?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista