Kysy
 • Mistä tietää onko sähköposti spämmiä?

  Toisinaan saan sähköpostia joka on suomeksi ja vaikuttaa ihan asialliselta mutta uutisissa on puhuttu niin paljon huijauksista, että en uskalla vastata niihin. Mistä voin olla varma, onko joku sähköposti roskapostia vai ei?

  sähköposti

3 vastausta

 • Roskapostia on monenlaista ja osan mielestä jopa kaikki ei toivottu sähköposti on roskapostia. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan yleensä ole.

  Roskapostia ei olekaan esimerkiksi ei-toivotut kaupalliset sähköpostit. Ne ovat tietenkin ärsyttäviä, mutteivat suoranaista roskapostia. Niissä yleensä mainostetaan jotain yritystä, sen tuotetta tai palvelua. Yhtenäistä näissä on roskapostien kanssa se, ettei niillä ole välttämättä vastaanottajan lupaa viestin lähettämiseen.

  Roskapostia ei myöskään ole niin kutsutut järjettömät viestit, vaikka ne liittyvätkin läheisesti roskapostittamiseen. Tällaiset viestit voivat sisältää täysin järjettömältä vaikuttavan tekstin. Näillä viesteillä ja etenkin viestien teksteillä testataan roskapostisuodattimien toimintaa. Testaamisesta saatua tietoa taas hyödynnetään siihen, että roskapostia voidaan lähettää entistä tehokkaammin.

  Tämä ja paljon muuta asiaan liittyvää:
  https://www.zoner.fi/mita-on-roskaposti/

 • Älä.

 • sain postia et pitää lähettää 1btc ni saan 10 takas ei oo näkyny

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista