Kysy

4 vastausta

  • Todennäköisesti se on Serial-ATA, eli S-ATA, joka sinulla on koneessasi. Mittoja eikä muuta sinun tarvitse ottaa, koska ne ovat kaikki standardimittoja. Ainoa mikä sinun pitää tietää koosta, on että onko kiintolevysi 2,5" vai 3,5". Eli yleensä kai vain kannettavissa ja pienissä ulkoisissa on 2,5". Pöytäkoneissa on yleensä 3,5".

    Eli voithan tarkistaa tuon liitännän tosiaan täältä. Jos näyttää samanlaiselta kiintolevyyn menevät piuhat niin S-ATA:n vaan ostat.

  • Hei!

  • Jos kone on vanha niin ei välttämättä ole SATA liittimiä ollenkaan mutta luultavasti siihen käy IDE(litteä leveä piuha) ja SATA (litteä kapea piuha). Helpoiten selviää katsomalla koneen sisään mutta voi myös olla että koneessa oleva levy(t) on ide liittimessä vaikka emolevyssä olisi sata liittimiä myös. Jos tiedät mikä emolevy koneessa on niin voit katsoa sen tiedoista mitä liittimiä siitä löytyy, emolevyn ohjekirjasta löytyy myös.

    Tai sitten jos haluat päästä helpommalla niin osta ulkoinen kovalevy, ei muuta kuin piuha kiinni usb porttiin ja tilaa löytyy ilman koneen availua tai liittimien miettimistä. Ulkoinen kovo ei toimi kovin hyvin windowsin asennuslevyksi joten jos sitä tarkoitusta varten olet hankkimassa niin ei kannata ulkoista hommata.

  • Sinun koneesesi voi sopia S-ATA kiintolevy tai IDE levy tai 3,5 tuuman levy tai 2,5 tuuman tai ns viisvarttinen 5.25 tuuman Seagate bigfoot tai näiden kombinaatiot (esim 3,5 tuuman IDE levy).

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista