Kysy
 • Mistä saisi edullisen likaa hylkivän hiiren ja näppäimistön?

  Nykyiset hiireni ovat laserhiiriä joista toinen langaton ja näppäimistö saman sarjan langaton.

  Hiiri 1 (langallinen): Nyt käytössä ja tämän kanssa menevät hermot sen vikojen vuoksi. Vieritysrullasta meni poikki tärkeä osa, ei siis enää toimi. Vasen painike rekisteröi usein 2 napsautusta (aiheuttaen paljon vahinkovalintoja), välillä taas ei ollenkaan napsautusta. Oikea painike ei anna tehdä tiedostosiirtoja, menu vain välkehtii ja välillä toimintovalikko ei pysy näkyvillä. Hiiri on muuten kivasti käden muotoon sopiva että peukalolla oma tila ja siinä peukalon yllä lisänä kaksi kätevää painiketta (Edellinen/Seuraava). Pinta ihan hyvän samettisen tuntuinen, mutta kerää likaa eli rasvaa joka ei lähde pois millään, hopeinen maali kulunut osin pois. Pohja hankaa tasaisesti pöytää vaikka siellä onkin mitättömät tassut aiheuttaen pienimmistäkin murusista ison rusahduksen ja nämä olemattomat tassut keräävät saastan joka ei lähde pois helposti. Painikkeet naksuvat!

  Hiiri 2 (langaton): Taattu toimintavarmuus painikkeissa ja laserissa, mutta.. Ergonomisesti ei paras vaikka muotoja löytyy, tuntuu luonnottomalta, kovalta ja ehkä ärsyttävänkin kylmältä. Hiiri on matalampi ja tuntuu että käsi ei pysy siinä vaan haluaa pöydälle takaosan työntäessä käden siltä pois. Pinta oli alun perin heijastumaton mattapintainen, mutta nyt se kiiltää kuin peili! Rasva on vähän niin kuin syövyttänyt sen pilalle tasaiseksi ja kuvioiseksi. Vaikka miten hankaisi niin kiilto ja rasva eivät lähde pois ja pinta on epämiellyttävä. Pohjassa on helposti putsattavat tassut, eikä se hankaudu pöytään pysyen tarpeeksi ylhäällä. Vieritysrulla on mukavan tuntuinen ja vierityksessä on mukava tuntuma. Hyvästä huonoon, hiirtä ei saa lepotilaan jonka vuoksi laser palaa jatkuvasti ja kuluttaa paristoja liikaa, kun ei jaksa ottaa niitä pois uudestaan ja uudestaan.. Painikkeet naksuvat!

  Näppäimistö: Kuuluu samaan pakettiin kuin hiiri, näyttää ihan hyvältä ja sisältää kivasti lisäpainikkeita (sähköposti, kotisivu, pikaviesti, mediasoitin, suosikit, mediasoittimen hallinta, äänenvoimakkuus, vaimennus, erikoisnäppäimet F-näppäimissä, laskin jne..). Paristojen kesto on kovassakin käytössä erittäin pitkä ja varaus vain pysyy vihreällä, itse asiassa en ole vielä kertaakaan paristoja vaihtanut vaikka näppäimistö on ollut äärimmäisessä käytössä. Mutta siihen likaongelmaan, hiiren tavoin mattapinnat ovat menneet enimmäkseen näppäinten kohdilta peilikirkkaiksi, pöly kerääntyy jatkuvasti päälle ja väleihin, sekä näppäinten alla oleva saasta ei lähde millään pois. Vaikka kuinka hankaat ja yrität puhdistaa niin näkyy miten rasva vain pyörii ja levittyy tai murenee ja murenee ja murenee ilman lopputulosta.

  Tuollaiset saastapesät on siis täällä ja vaikka en koskaan syö mitään sotkuista sormilla ja pesen kädet jos niissä on vähänkin jotain likaa, niin nämä näyttää siltä kuin olisin juurikin noin tehnyt...

  Mitään erityisiä vaatimuksia ei ole mutta tässä olisi perinteiset:

  Hiiri: Langaton, mahdollisesti laser, vieritysrulla, hiljainen, helposti putsattava ja likaa hylkivä, lepotilaan menevä/saatava, vähintään 2 lisäpainiketta (mahdollinen Edellinen/Seuraava).

  Näppäimistö: Langaton, hiljainen, lisäpainikkeina vähintään suosikkipainikkeet, mediasoittimen hallinta ja vaimennus, helposti putsattava ja likaa hylkivä, voi olla kompaktikin kooltaan, mielellään vaikka välitön tai mahdollisimman välittömät näppäimet että roskille ei jää mitään tilaa kertyä.

  EDIT: Verovangin ehdotus, kalliit vesipestävät, hiljaiset ja pölytiiviit näppäimistöt olisivat unelma. :D Yllättäen myös Suomi kalleimmista malleista "*ScanFour: Norwegian, Danish, Swedish, Finnish".

  EDIT 2: Tuntematon ei lukenut rivien välistä, pesen kädet usein, enkä syö mitään suoraan käsillä.

  EDIT 3: Silikoniset näppäimistöt onkin mielenkiintoisia, hinnatkin verrattain edulliset. Epäilyttää vain mikä on kestävyys? En ole koskaan nähnyt/kokeillut sellaista, että miltä se tuntuu. Pakko oli Deal Extreme tutkia, edullista mutta harmi ettei erikoisnäppäimiä ja isompi harmi tietysti ä:n ja ö:n puute. ;)

  helposti putsattava hiiri laser likaa hylkivä näppäimistö

6 vastausta

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista