Kysy
 • Mistä palovaroitin kylmään tilaan?

  Jos haluaisi palovaroittimen kylmään autotalliin laittaa, niin mistä semmoisen saisi? Lämpötilan ja kosteuden vaihtelu varmaan lähellä samaa kuin ulkoilmassa. Verkkovirtaan kytekettävä täytyisi varmaan olla, pakkanen kun hyydyttäisi pelkän paristo hälyttimen nopeasti.
  Mrketista löytyvät niin paristo kuin verkkokäyttö häyttimien ohjeissa sanotaan että toiminta lämpötilat olisivat +4 C + 40 C
  Netistä kun etsii niin löytää vain juttua "palovarottimet eivä toimi pakkasessa"

  Eli onko edes olemassa palovaroitinta joka toimintalämpötila olisi -20C +40C ??

  pakkanen palohälytin paloturvallisuus

5 vastausta

 • Kyllähän noita on olemassa. Itse en tiedä mistä saa mutta olen asentanut monia (Itse käytän liikkeitä jotka eivät myy yksityisille). Nykyään kaikissa roskakatoksissa sun muissa pitää olla palovaroitin pakollisena (uusissa siis). Tuo Pihlis12 antama lista on aika turha. Tuon mukaan missään varastoissa sun muissa ei olisi hälyttimiä ollenkaan.

  Useimmat ulkohälyttimet on lämmöstä havaitsevia. Eli jos ostat normaalin savuilmaisimen niin se ei toimi autotallissa. Marketeista ei varmaan löydy mutta käy kysymässä jostain sähköliikkeestä.

 • Esimerkisksi Vesdan mallistosta löytyy tunnistimia jotka on tarkoitettu kylmiin varastotiloihin jne.

 • Muut kohdat tuossa on aika hyvin perusteltu, mutta miksei sitä saa asentaa tiloihin, joissa lämpötila voi olla alle +4°C? Ainoat mieleen tulevat mahdolliset syyt ovat pariston huonompi toiminta kylmässä ja mahdollisesti laitteeseen tiivistyvä kosteus, joka voi aiheuttaa väärän hälytyksen. Luulisi kuitenkin varoittimen toimivan kylmässäkin ihan hyvin, mikäli siinä on kunnon paristo (ehkä litium) eikä se ole ympäristöään kylmempi, eli kosteus ei tiivisty laitteeseen. Vai osaako joku keksiä tuohon jonkun oikean syyn?

  On myös olemassa IR-paloantureita (eli kuumia kohtia huomaavia) tai pelkkää yleislämpötilaa mittaavia antureita, eihän se tietysti palovaroitinta ennakkohälyttimenä korvaa, mutta riittäisi ehkä autotalliin?

  edit:
  Pikaisen googlauksen perusteella sanoisin, että ongelma on juuri laitteeseen tiivistyvä kosteus, siksi kylmiin tiloihin suositellaan lämpötilaan perustuvaa hälytintä. Toisessa vastauksessa esitetty Clasun verkkosähkölaite ei siis (tässä mielessä) liene yhtään marketin halpishälytintä parempi vaihtoehto.

 • Tämän sivuston ohjeistuksen mukaan palovaroitinta ei kannata sijoittaa autotalliin tai kylmään tai liian kuumaan tilaan.

  http://www.palovaroitin.fi/miten-sijoit...varoitin-oikein

  Minne palovaroitinta ei kannata sijoittaa?

  Älä sijoita palovaroittimia lämmitys- tai jäähdytysventtiilien tai raitisilmaventtiilien läheisyyteen. Savu ei ehkä pääse tällöin palovaroittimeen ja hälytys estyy.
  Älä asenna palovaroitinta tiloihin, joissa lämpö voi laskea alle +4°C tai nousta yli +40°C.
  Älä sijoita palovaroitinta märkiin tai kosteisiin tiloihin kuten pesu- ja kylpyhuoneisiin tai niiden välittömään läheisyyteen. Kosteus aiheuttaa virhehälytyksiä.
  Älä asenna palovaroitinta keittiöön, jossa voi olla ruuanlaitosta johtuvia käryjä tai autotalliin, jossa pakokaasut voivat aiheuttaa virhehälytyksen.
  Älä asenna palovaroitinta likaisiin tai pölyisiin tiloihin. Lika ja pöly voivat aiheuttaa virhehälytyksen tai tukkia palovaroittimen ja pilata sen käyttökelvottomaksi.
  Katon ja seinän rajassa ilma on ”seisovaa” ja estää savun pääsemisen palovaroittimeen. Muista kattoasennuksessa vähintään 50 cm etäisyys seinästä ja seinäasennuksessa 15 cm etäisyys katosta.
  Älä sijoita palovaroitinta 1 m lähemmäksi loistevalaisimia.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista