Mistä ohjelmointikielestä olisi helpoin aloittaa opiskelu?
0
Visual Basic, C++, Java, vai mikä? ja tarvittavan ohjelmiston pitäisi olla ilmainen. Vaikka jotain tämän videon tapaisia juttuja voisin vääntää: [ link ] Windows-ympäristössä.
Tuo VB 6.0:n graafinen käyttöliittymä näyttää suht selkeältä, mutta onko Visual Basic paras vaihtoehto ihan ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi?

13 vastausta

Järjestä:aikapisteet
"C/C++/Pascal opit hackit jos ahkera olet... ilman kouluja sinusta tuskin kovin lahjakasta koodaria saamme."

Siinä varsinainen asiantuntija, jolle "koodaaminen" on sama kuin "hakkerointi". Sissus mistä näitä sikiää..
+4

Kommentoi tätä vastausta

"ilman kouluja ei tule koodaria"

parhaimmat koodarit on niitä itse asian opiskelleita ja tämän totean koulussa ohjelmointiopin saaneena.

Koulusta oppinsa saaneilla harvemmin on taitoa kehitellä uutta ja innovatiivista logiikkaa joka toisi ohjelmaan sen erikoisuuden; luotettavuuden ja tehokkuuden. Koulusta tulee yleensä hyvä pohja mutta soveltamisen taito tulee vasta tekemällä.

Se, että jotkut väittävät c/c++ antiikkiseksi, turhaksi ja häkkivälineeksi on kummallista sillä se mitä ruudulla näkyy, on (hieman karrikoiden) n. 1% ohjelmasta. Käyttöliittymäsuunnittelu ja käyttöliittymän tekeminen on eri puuhaa kuin itse ohjelman logiikan pyöräyttäminen.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Visual Basic on helppo tapa aloittaa. pääset hommasta jyvälle.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Omassa opinahjossa lähdettiin liikkelle Borlandin Turbo Pascalilla ja se oli helppo. VB on aika simppeli, eikä se varmaan ole pekkaa pahempi vaihtoehto.

Javan, Javascriptin, c/c++:n ja php:n syntaksi on osittain yhteneväistä joten jos päätyy johonkin niistä, niin helpompi on sitten oppia muista samaan ryhmään kuuluvia.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Visual Basic tai Pascal on niitä helpoimpia.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Python.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Kiitos vastauksista. Toi Turbo Pascalin käyttöliittymä näyttää minun silmiini liian antiikkiseltä (DOS), taidan unohtaa sen. C++ vois olla hyödyllinen webbijuttuja ajatellen, koska osaan jo ennestään HTML/CSS niin sitten olisi ehkä myös helpompi ymmärtää Javascript ja PHP-juttuja..? Mutta taidan silti kokeilla tuota VB:tä ekana. Ja siis itseopiskelusta on kyse - netistä löytyvän materiaalin avulla.

terv. alkup. kysyjä
+1

Kommentoi tätä vastausta

C/C++ on paras. Kannattaa aloittaa jostain oikeasti tehokkaasta.
En ymmärrä miksi ihmisiä aina painostetaan aloittamaan jostain random muka-helppo krääsästä.
+1

Kommentoi tätä vastausta

C/C++ on kivikautinen kieli
0

Kommentoi tätä vastausta

kamoon hei, sillon 70-80-luvulla kun C/C++ kehitettiin niin tietokoneet oli sellasi omakotitalon kokosia höyryllä toimivia masiinoita, ei tommosta kieltä nyt voi nykypäivän tietokoneille kukaan suositella :D
0

Kommentoi tätä vastausta

Scratch on oikeasti helpoin! Siirrät vain lohkoja ! Testaa Scratch.mit.edu
0

Kommentoi tätä vastausta

Qt on myös suhteellisen helppo C/C++ pohjainen ympäristö. Hyvänä puolena on että ohjelmat toimivat Windowsin, Linuxin ja Macin lisäksi myös ainakin Nokian uudemmissa kännyköissä. Ohjelmistoympäristö/IDE (Qt Creator) on suhteellisen helppo käyttää, graafisen käyttöliittymän teko onnistuu helposti Qt Designerilla. Ohjeita löytyy Qt Assistantilla tai netistä. Mikä parasta kaikki on ilmaista (luetaan vapaata). :)

edit: Qt SDK löytyy: [ link ]
-2

Kommentoi tätä vastausta

C/C++/Pascal opit hackit jos ahkera olet... ilman kouluja sinusta tuskin kovin lahjakasta koodaria saamme.
-11

Kommentoi tätä vastausta