Kysy
 • Millä poistaa kuvansa ja tietoja kaikkien luettavilta?

  Olen ihan muutama päivä sitten avannut FB-tilin ja siten vielä aika pihalla ja siellä näkyy olevan mahdollisuus ottaa kannettavan nettikameralla lättykuva. Saako sen kuvan pois samantien, jos ihan järkyttävä tai ei tykkää tms.? Entä miten voidaan rajata, että vain tietyille voin sallia profiilini tarkastelun ja muille suurinpiirtein nimi ja e-mail-osoite.? Kaikkein suurin ihme on "nämä saatat tuntea". Miten ne määriytyy, kun itsellä ei ole kuin yksi ystävä siellä ja jo ennen sitä sinne ilmestyi ravintolatuttu vuosien takaa ja entisen kouluni opettaja, vaikken ole antanut mitään ylimääräisiä koulu tai työpaikkatietoja? Ihmeellisintä tässä on, että en ole ollut kumpaankaan missään yhteydessä ja asuvat Helsingissä ja minä Vantaalla ja eri ikäisiäkin. Ei jumaliste hahmota, miten on sadoistatuhansista käyttäjistä saman tien kaksi tuttua. Kolmas oli Klaus Meine Scorpionsista ja diggaan kyllä bändiä, mutten missään sitäkään julistanut. Aivan käsittämätöntä.

  Oikeista vastauksista erittäin helteinen kiitos ja kumarrus, niin ja pojoja.

  Facebook Firefox tietosuoja vieraat ihmiset

3 vastausta

 • Sitä mikä näkyy kenellekin saat säädettyä FBssä yksityisyysasetuksista. (käyttäjätili [oikea ylänurkka]--> yksityisyysasetukset)
  Siellä on valmiiksi määritettyjä asetuksia mutta voit tehdä myös ihan omat klikkaamalla muokkaa asetuksia.
  Sieltä olen itse rajannut paljon kaverien mahdollisuuksia nähdä omia päivityksiäni.
  Ja jos taas haluat rajata tietyiltä kavereilta pois näkyvistä esim. kuvakansiota sen saat tehtyä menemällä haluamaasi kansioon ja klikkaamalla yläreunassa olevaa muokkaa albumia. Sieltä pomppaa esiin albumin tiedot ja siinä on myös yksityisyys asetus. :)

 • Tee näin ota facebookista ulos kaikki mitä olet sinne laittanut, käyttäjätili>käyttäjätilin asetukset>lataa tietosi.

  Tuolla konstilla saat kaiken mitä/minkä sinä ja kaverisi ovat kirjoittaneet facebookiin ja tarvittaessa voit muokata käyttäjätilin asetuksia niin, että arkaluojntoiset tieedot näkyvät vain mm. sinulle.

  itse olen perustannut kaksi tiliä joista toinen on facebookin "sovelluksia" varten. Nämä "sovellukset" ovat siitä hauskoja,että ne käyttävät käyttäjätietoja säälittä hyväksi, mm myyvät niitä eteenpäin suoramarkkinointia yms. varten.

 • Facebook tahtoo viedä kaiken tiedon jonnekin pilveen.
  Poista facebookista oma kontaktisi (Ei välttämättä) ja avaa toisella nimelläsi uusi, ja sen jälkeen varo ettet anna itestäsi mitään tietoja.
  Facebook kyllä onkii tietoja vaikka mistä tai mikä sinua kiinnostaa, mutta ei kannata kuitenkaan olla liian vainoharhainen. Ja käytä koodikirjaa ja vaihda salasanoja.
  Olen itse aika varovainen antaessani tietoja.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista