Kysy

6 vastausta

 • Pelkkä järjestelmäkamera ei välttämättä tee autuaaksi.
  Tavallista monipuoliempi pokkarikin voi taitavissa käsissä riittää. Tärkeintä on tuntea tekniikka kuvien takana. Ja osata käyttää kameraa oikein. useimminten vaikeissa valaistusolosuhteissa voi unohtaa kameran automatiikat ja valmisohjelmat. Joten aukon ja suljinajan säädöt kamerasta pitää löytyä, ja suljinajalle myös pitkät, yli sekunnin tai puolen minuutin pituudet. Jalusta on tietysti ehdoton, ja sen on oltava tukeva. Pokkarille riittää kevyempikin, mutta järkkärille pitää olla jo painavaa.
  Kameran kennon herkkyys on myös huomioitava, Monesta pokkarista ISO herkkyyttä löytyy ISO 400,800, tai sen yli, niin järkkäteissä herkkyyttä voi löytyä 10000. Mutta tässäkin on kameroissa eroja. Osassa suurempi herkkyys tuo kuvaan enemmän kohinaa kuin toisissa kameroissa ei. Jos digikamerasta, vaikkakin pokkarista löytyy edes jotain käsisäätöä, kannattaa kokeilla. moderni pokkarikin pystyy taitavissa käsissä varsin hyviin tuloksiin.
  tärkeintä on tuntea kamera ja edes valokuvauksen perusteita. Pelkkät megapikselit ja kallis järkkäri ei tee Kuvaajaa.

  http://valokuvakoulu.com/yleisimpia-aloittelijoiden-virheita
  http://www.mikkosaari.fi/iso-herkkyys/
  http://www.mikkosaari.fi/jarjestelmakameran-manuaalisaadot/

 • Mikä tahansa järjestelmäkamera, pitkä valotusaika ja laajakulma objektiivi. Vähän photoshopilla väriä lisää niin lopputulos näyttää juurikin tuolta.

 • Itsellä pari vuotta vanha Nikon D60 ja ihan perus putki 18-55 ilman kuvanvakaimia, itsetekemältä jalustalta otin lähes vastaavia kuvia. eikä tarvinu edes photoshopata. Enkä ole kuvannut järkkäreillä kun pari kuukautta, että kyllä sitä äkkiä oppii ymmärtään noita manuaalisia asetuksia. Maksoin kamerasta putkesta ja laukusta 180 euroa. Löytyy kaikki ominaisuudet mitä voi tällainen aloitteleva kuvaaja tarvita ja vähän enemmänki.

 • Hyvään laatuun pääsee järjestelmäkameroilla ja niiden hinta liikkuu 400 eurosta yli 3ooo euroon ja zoom putket päälle. ( Osassa "perusputket" tulee mukana.

 • Pitänee tässä korostaa myöskin jalustan merkitystä.

 • Ainahan voi kysyä kuvaajalta:
  Revontulia Valtimossa. Kuva: Raija Kokkola Copyright: MTV Oy

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista