Miksi winxp "lagaa" vanhassa läppärissä?
-1
Asensin vanhaan läppäriin winxp. Olen yrittänyt pitää se mahdollisimman kevyenä(ei edes ole virustutkaa) mutta silti se on tooodella hidas. Ubuntun kanssa kyseistä ongelmaa ei ollut.
Onko windowsissa asetuksia millä saisi puristettua koneesta enemmän tehoa?

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Mikä läppäri kyseessä? Paljonko keskusmuistia kyseisessä läppärissä?
+2

Kommentoi tätä vastausta

Jos koneessa käyttää moderneja ohjelmia, esim. nettiselaimia, XP ei oikeastaan toimi kunnolla alle 1-2 gigan muistilla. Muistinkäyttöähän voi tarkastella Tehtävienhallinnasta.

Komponenttien ajurit, erityisesti näytönohjaimen ja emolevyn piirisarjan, kannattaa tarkistaa ja päivittää. Kaikissa vanhoissa läppäreissä ei ole valmistajan ajuritukea XP:lle.

Tehoa voi ehkä saada hieman lisää esim. luopumalla grafiikkakoristeista: Klikkaa hiiren oikealla Oma tietokone, valitse Ominaisuudet/Lisäasetukset/Suorituskyky ja Paras suorituskyky. Myös virtuaalimuistin säätö voi joskus auttaa, mutta se on vähän pidempi juttu.
0

Kommentoi tätä vastausta

voit keventää xp:n asennusta tekemällä vaikka nlite ohjelmalla asennuslevyn, jossa ei ole mitään ylimääräisiä ohjelmia ja palveluita käynnissä. Saat varmasti nopeamman windowsin. Pidä virustutka kuitenkin päällä muuten saattaa käydä kylmät. Windows saastuu n. minuutissa ilman virustorjuntaa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jos voisit kertoa koneesi muistin määrän ja kovalevyn koon, niin
voisimme helpommin autaa ja neuvoa. Minulla on yks raato millä
lapset leikkii, kone on 486 muistia 500Mb. Oikeilla järjetelyillä
toimii ihan kivasti. Meinaan XP.
0

Kommentoi tätä vastausta

p*ska kone. osta uusi. se on vain sellainen "ikävä"fakta että ei ne tietokoneet ikuisesti toimi samalla lailla kuin uutena
-3

Kommentoi tätä vastausta