Miksi Windows 10 ei käynnistynyt?
+2
suljin ssd kiintolevyn windowsin normaalisti ja vaihdoin ssd kiintolevyn mekaaniseen kiintolevyyn(molemmissa kiintolevyissä win 10) ja päivitin ja suljin sekä irroitin mekaanisen kiintolevyn kaapelit ja laitoin ssd kiintolevyn takaisin mutta ssd kiintolevyn windows ei käynnistynyt enää vaan herjasi "unexpected store exception" ja ei auttanut mikään korjaus vaan jouduin ssd:lle asentaa windowsin uudelleen niin kysymys kuuluu että mistä tuo johtuu?minulla on aina vain 1 kiintolevy kytketty kaapeleihin kerrallaannyt en uskalla enää irroittaa ssd kiintolevyä ja vaihtaa mekaaniseen(pidän mekaanisessa kiintolevyssä joitain kuvia yms,varastokiintolevynä) ettei windows tilttaa uudelleen,käyttöjärjestelmät on myös asennettu 1 kiintolevyn kaapelit kytkettynä kerrallaan molempiin levyihin,mistä johtui että windows ei käynnistynyt kun irroitti kiintolevyn ja laittoi takaisi ?mitään aikaisempaa vikaa ei ei ole ollut ja toiminut ok

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Miksi niitä levyjä pitää vaihdella?
+2

Kommentoi tätä vastausta

Kuinkas vanha se SSD on? Vähän kuulostais, että se voisi olla tiensä päässä kohta puoleen. Lataa Crystal Disk Info, niin se kertoo aika kattavasti sen levyn tilan.

Onko mitään virustorjuntaa käytössä? Tämäkin on joskus aiheuttanut moista virheilyä, mutta harvemmin kuitenkin.

Kolmas vaihtoehto on, että joku laiteajuri on/oli solmussa ja aiheutti tuon. Tämä on sitten todennäköisesti korjaantunut uudelleenasennuksen myötä.
0

Kommentoi tätä vastausta

se on 5 vuotta vanha ssd(uusi ssd on tilattu) ei ole ollut mitään vikaa aikasemmin,täytyy katsoa tuo levyn kunto tuolla ohjelmalla tosiaan, voipi hyvinkin olla ssd hajoamassa
0

Kommentoi tätä vastausta

Kiinasta saa kovalevy koteloita halvalla, tee siitä varasto kovosta ulkoinen USB kiintolevy, ei tarvi kaapeleiden ja Windowsin kanssa säätää
0

Kommentoi tätä vastausta

Jos vaihdat kiintolevyn toiseen, bios helposti kadottaa boottaavan levyn. Se pitäisi biossin Boot Order kohdasta laittaa käynnistymäään oikealta levyltä.

Sen takia ei todella käyttöjärjestelmää uudelleen tarvitse asentaa, eikä tiedot mihinkään katoa, pitää laittaa käynnistys biossista oikealle levylle.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Oletko vaihtamassa SSD levyä uuteen vain miksi kyseinen siirto.Siirto ei ihan onnistu heittämällä mekaaniselle kiintolevylle,Windows.Formatoi SSD asema.Varmuudeksi poista koneesta.
Aluksi lataat Media Creator toolin ja purat sen muistitikulle.Käynistäessäsi konetta menet Bios asetuksiin Boot ja valikoit kysesen muistitikun sieltä asenettavaksi,siitä viellä uefi kohta.Määritä kohteeksi Mekaaninen kiintolevysi,johon sen pitäisi asentua poistaessasi SSD levyn.
Windows purkautuu nyt Mekaanisille asemallesi.(Voit myös osioida sen samalla)Joudut nyt asentamaan kaikki koneesi ajurit ja ohjelmat Mekaaniselle kiintolevylle, jonka pitäisi olla nyt poistaessasi SSD levyn C asema oletuksena.
Tämän jälkeen voi liittää formatoimasi SSD aseman jonka oletettavasti pitäisi näkyä asemana D tai joku muu.
Koneesi pitäisi nyt automaattisesti käynistyä Windows Boot Managerista, joka sijaitsee asentamallasi C osiosta.Voit tarkistaa vielä sen Biosista.
-1

Kommentoi tätä vastausta