Kysy
 • Miksi tietokoneeni on nykyään hidas?

  Sen jälkeen kun tietokoneeni niin sanotusti "kaatui" niin se on ollut huomattavasti hitaampi kuin ennen. Sovellukset ja pelit aukeavat todella hitaasti, mutta pelit pyörii kyllä aivan normaalisti. Menin tehtävähallintaan selvittääkseni mistä on kyse. Siellä huomasin, että kaksi jotain aivan tuntematonta prosessia käyttää paljon tietokoneeni suorituskyvystä. Toinen on joku ihmeen WMI Provider Host joka käyttää prosessoriani miten sattuu 0-100% välillä. Toinen prosessi (fshoster64.exe) käyttää noin puolet ram muististani. Yritin lopettaa nämä prosessit, mitta ne vain käynnistyi heti uudelleen. Tämän jälkeen tein Elisa turvapaketissa tietokoneeseen täyden virustarkastuksen, eikä se löytänyt mitään haitallista. Hidastaako nämä prosessit tietokonettani ja jos hidastaa niin miten saan ne lopetettua? Ja jos ei hidasta niin mikä sitten?

  Jotain kumminkin kiinostaa miten tietokoneeni kaatui niin kerron sen erikseen.
  Pelailin kaverini kanssa huvikseen Fortniteä. Se peli oli sillä hetkellä fullscreenillä. Painoin vahingossa windows näppäintä jolloin se peli ja itseasiassa koko koneeni jäätyi. En pystynyt tekemään yhtään mitään. En nähnyt kursoria. En voinut avata tehtävähallintaa painamalla CTRL+ALT+DEL ja toisella näytöllä näkyi discordin sijaan pelkkää sinistä, joten päätin painaa tietokoneeni restart näppäintä. Normaalin käynnistymisen sijaan ruudulle ilmestyi seuraavat asiat: Diagnosoidaan tietokonetta, valmistellaan automaattista korjaamista, automaattinen korjaus ei voinut korjata tietokonetta, Valitse asetus: vianmääritys=Palauta tietokoneen oletusasetukset tai tutustu lisäasetuksiin, Sammuta tietokone. Palautin tietokoneen oletusasetukset, mutta windows sanoi näin: Kaikkia henkilökohtaisia tiedostaja ei voitu poistaa. Kovalevylle jäi noin 60 gb edestä tavaraa. Normaalistihan tietokoneen palauttamisen jälkeen windows kysyy kielen alueen jne asiat. Sen sijaan se käynnistyi suoraan kirjautumis valikoon. Windows pyysi minulta käyttäjä nimeä ja salasanaa ja sen yläpuolella luki vierailija. Sisään kirjautuminen oli käytännössä mahdotonta, sillä windows oli onnistunut poistamaan verkon ajurit eikö tietokoneessani ollut käyttäjää johon kirjautua. Ajattelin vain, että ainut tapa saada kone kuntoon on asentaa windows seiska vanhasta asennus levystä. Asensin se SSD:le ja pääsin kirjautumaan sisään. Tällä hetkellä tietokoeeni on hidas p***a. Toisaalta on se jo noin 4 vuotta vanha.

  Tietokoneen tiedot:

  Emolevy: Gigabyte H97M-D3H
  Näytönahjain: GeForce GTX 1060 3gb
  Prosessori: i5-4570
  RAM: 8gb
  Kovalevy: 225gb
  SSD: 300gb

  nopeus tietokone

4 vastausta

 • Ei kovin kummoisia korjata,mutta vaikea selittää joten kirjoita google hakuun:WMI Provider Host
  Saat kolme youtube videota jotka periaatteessa ovat samanlaisia,katso ne ja toimi ohjeiden mukaan.
  Eli sinun pitää restartata: “Windows Management Instrumentation service” ,services osio tehtävien hallinta.
  Toinen liittyy F-Secure virusturvaan johon ei ole suoraa vastausta,vaan ota yhteyttä Help Desk F-Secure (fshoster64.exe).Tosin on sanottava kokemuksesta että F-Secure ohjelmana on niin buginen että poista se ja käytä jotain muuta ohjelmaa.

 • WMI Provider Host korjaus: https://www.youtube.com/watch?v=LNrlEQx4Bto tiedosto “Windows Management Instrumentation service” käynnistetään uudestaan, jolloin korjaantuu kyseinen ongelma.

 • Elisa Turvapaketti,jo on kallis kytkysopimus F Secure virusturvasta.Olet koko ajan linkitettynä Elisan palveluihin.Ei ihme jos hidas.
  Sinulla on UEFI bios,niin asensitko sen suoraan, vai Biosin kautta kuten pitää.Buuttaat koneen käynistyessä Bios asetuksiin.(F1,Delete tai jokin muu,katso ohjekirjasta)Heti aloitus valikossa on käynistys kohta(Boot),sieltä valikoi asema johon asensit kyseisen asennuslevyn.Paina Enter,asennus tapahtuu sitten aivan normaalisti,valitset sen SSD aseman.
  Ps.Windows 7:n ilmestyi 2009,joten suosittelisin Windows 10:n asentamista,tukee paremmin nykyisiä pelejä ja pelin rajapintoja.Emolevysi sopii Windows 10:een.

 • Koneesi ei ole liian vanha tai tehoton.Oliko koneessa Win 10:n alussa vai Win 7:n. Tietysti menetit Admistor oikeudet kun kirjoitit vierailijan osoitteeseen tunnuksesi.
  Win 10:n asentaa uudesttan noin 1-2 tuntia riippuen nettinopeudesta ja kiintolevystä,joten yleensä on turhaa jäädä yrittämään korjausta jos kone menee sekaisin kuten sinulla meni.Mahdollisuuksia on monia,ajurit,ohjelmat (pelit) roskatiedostot jotka kerääntyvät ajan kuluessa.
  Paras tapa on ottaa varmuuskopio ensiasennus vaiheessa,ei koneelle vaan ulkoiselle kiintolevylle (USB) sillä varmuuskopio ohjelmat toimivat sieltä paremmin ja koneesi ei pääse tuhoamaan niitä,täydellinen levykuva.Ulkoinen kiintolevy maksaa noin 80 euroa 2Gb,eli halvemmallakin pääset jos haluat.
  Varmuuskopio ohjelmia on ilmaisia kotikäyttöön esim.Aomei,EasyUs TodoBackup.Tosin niissä on rajoitettu siirtonopeutta.Maksullisista vaikka Ashampoo backup on hinnaltaan 12 euroa.Käy hyvin kotikäyttöön.
  Säästyt turhilta yllätyksiltä jne.Itsekin joudun monta kertaa tilanteeseen jossa olen miettinyt ja kokeillut kaikkea pari vuorokautta.Turhaan.Joskus joku on sanonut että kone olisi hyvä puhdistaa juuri uudelleenasenuksella puoli vuosittain,sinne kerääntyneiden turhien tiedostojen vuoksi.
  Mutta tällaisiin kaatumisiin varmuuskopio on hyvä,paras ratkaisu.Varmuuskopion palauttaminen kestää noin 10-15 minuuttia,täydellinen levykuva.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista