Kysy
 • Miksi tietokoneeni ei käynnisty?

  Yritän käynnistää konettni ja se pysyy ehkä kymmenisen sekunttia käynnissä, jonka jälkeen sammuu ja yrittää kynnistyä uudelleen. Tätä se jatkaa loputtomiin kunnes itse painan virtanäppäintä pohjassa sen sammttmiseksi. Kaikkein hauskinta tässä on se että kone käynnistyy itsellään kun virtlähteen kytkimen painaa päälle. Normaalisti näin ei käy ja kone käynnistyy vasta kn painaa virtanäppäintä. Näytöllä ei käynnistyessä näy mitään. En pääse edes biossiin. Epäilen itse että joko prosessori tai emolevy on hajalla. Prosessori on vähän kuin tietokoneen aivot. Ilman sitä ei pääse kuulemma minnekkään, mutta luulisi koneen ilti pysyvän käynnissä.
  Kone on tosin hankittu vuonna 2014 eli jonkin verran aikaa se on nähnyt. Siihen on jälkeenpäin vaihdettu näytönohjain gtx 760:stä 1060:een kun tuntui ettei tehot enää riittänyt ja lisätty SSD-kovlevy. Emolevy on sen verrn vanha että siihen on vaikea näinä päivinä löytää sopivaa prosessoria. (socket 1150)
  Luulisin että uuden emolevyn ja prosessorin hankinta saa koneen taas toimimaan mutta varmuudeksi kyselen vielä täältä kyselen.

  BIOS ei toimi komponentit rikki tietokone tietokone ei käynnisty Vika windows

3 vastausta

 • Veikkaan, että kotelon virtakytkin on jäänyt jumiin painettu asentoon. Silloin kone käynnistyy aina, kun laittaa virrat päälle ja sammuu hetken kuluttua.

  Ota virtakytkimeltä tuleva johto emolle irti jos ei nyt käynnisty niin voit kokeilla pienellä ruuvimeisselillä tai klemmarilla yhdistää irrotetun johdon pinnit emolla, jolloin pitäisi käynnistyä ja pysyä käynnissä.

 • Pahoittelut kirjoitusvirheitä. Känykällä kirjoittelin. Tämä sivu ei kai ole tarkoitettu mobiili laitteille.

 • Vika voi olla powerissa, muisteissa, emossa, tai näyttiksessä. Epäilen poweria. Jos emossa on näytönohjain, poista 1060 ja kokeile sillä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista