Kysy
 • Miksi tietokone palautui itsestään tyhjiin oletusasetuksiin?

  Järjestelmä on Windows 7 ja nyt on ongelmia. Käynnistin koneen ja kaikki neljän vuoden aikana tekemäni asetukset ovat kaikonneet. Mitään poikkeavaa en ole tehnyt, ei ohjelmia, päivityksiä yms. kaikki on sujunut hyvin. Tässä lista ongelmista joita havaitsin heti: avatessa työpöydällä ei ollut kansioita, vain muutan ohjelman pikakuvake, netti ja roskakori. Taustakuva oli vaihtunut defaultiin. Jopa AVG-virustorjunta-ohjelman pikakuvake työpöydällä oli palannut versioon 2014 vaikka reilu kuukausi sitten asensin sen 2015 versioon. Windows media player oli äkisti asentamaton aktiivisen käytön jälkeen, soittoluettelot poissa. Openoffice on myös asentamaton vaikka kuvake on pöydällä. Sekä Internet Explorer että Mozilla Firefoxin tiedostot katosivat, kirjanmerkkejä ei löydy, kaikki asetukset palautuneet joihinkin alkuperäisiin kamaliin nollalukemiin. Yritin etsiä Mozillan profiili-tiedostot jotta voisin palauttaa kirjanmerkit, mutta niitä ei löydy -etsintä ei löydä mitään näistä tiedotoista vaikka löysin tarkat ohjeet niiden paikannukseen, kaikki tärkeät kirjanmerkit ovat hukassa, koneen mukaan niitä ei ole olemassa, ei siis löydy haulla eikä kansioista etsien. En löydä edes Documents and Settings-kansiota enää! Etsintä ei löydä yhtikäs mitään tiedostoja, joita tarvitaan palauttamiseen/tiedostojen uudelleen aktivoimiseen. Palautuspisteitä ei ole, yritin jo palauttaa konetta mutta ei. Kuitenkin kone on säilönyt kuvatiedostot, videot, työpöydän kansiot yms käyttäjätilini tiedostoon, jossa ne ovat tallella ja jopa eilen tallentamani kuva on tallessa oikeassa kansiossaan siellä -siis nämä ovat säilyneet, varsinaiset tiedostot eivät ole tuhoutuneet. Aivan kuin kaikki asetukset olisivat palautuneet tyhjiksi, vaikka tiedostot (valokuvat, tekstit, videot) säilyivät. Mitä ihmettä koneelle on tapahtunut? Miten saan kaiken ennalleen? En keksi millään syytä tähän, olen seikkaillut lähes kolme tuntia netissä etsien apua eri palstoilta, kaikki ohjeet kaatuvat siihen että mitään tiedostoja ei löydy. Olkaa kilttejä, auttakaa!

  järjestelmävirhe kadonneet oletusasetukset palautus tiedostot

6 vastausta

 • Tässäkin asiassa olisivat säännöllisesti otetut varmuuskopiot pelastaneet tilanteen.

 • Laita kysymys foorumin puolelle, tässä vastausten aikajärjestys sekoilee.

  Lyhyesti vastattuna documents and settings löytyy:


  C:\Users\*your user name*\Appdata

  C:\Users\*your user name*\Documents (or MY Documents)

 • WinKey + R

  %userprofile%

  %appdata%

 • --------Vastaan:
  Kiitos vastauksista. Valitettavasti ongelma ei ole vieläkään ratkennut. Niistä varmuuskopioista sen verran, että kone ei ole koskaan antanut varmuuskopoida itseään -se on siis aina epäonnistunut. En tiedä mistä se johtuu eikä minulla ole ulkoista kovalevyä. Levylle se aina tyssähtää ja sanoo että varmuuskopiointi epäonnistui. Kyseessä on siis kotikone/pöytäkone ja CompaQ kaupasta ostettu, mukana Windows 7 asennus.

  Olen kuitenkin nyt lähes varma että vika on profiiliasetuksissa. Vaikka kirjaudun omaan käyttäjätiliini salasanalla, kone ei "yhdistä" oikeita tiedostoja/asetuksia. Suurempi varmuus tuli kun se eilen herjasi puhekuplassa oikeasta alakulmasta että "windows käyttää oletusprofiilia" tai oletustiliä tai mikä se nyt onkaan. Miksi ihmeessä näin vaikka olen kirjautunut omaan tiliini ja vielä järjestelmänvalvoja? Huomasin myös, että uuden virusturvan lataus ei onnistunut (ajattelin josko virus olisi koneessa). Vanha versio on ihan ulalla, se ei yhdistä mitään eikä skannaa mitään joten päivitin sen ja kas, kone herjaa että jotkin dll-tiedostot eivät pysty käynnistymään ja lataus epäonnistui. Mitä ihmettä tämäkin taas on? Jos joku osaa auttaa vielä, olen kiitollinen!

 • Myös koneen tiedot auttaa vastaamaan kysymykseen?
  Pöytäkone vai läppäri, merkkikone vai itsekasattu.

 • Windows palautunut ikivanhaan palautuspisteeseen?

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista