Kysy

4 vastausta

 • Muovia voi kierrättää ja sitä kierrätetäänkin hyvin paljon.

  Syy miksi tavallista sekajätteeseen joutuvaa muovia ei usein kierrätetä johtuu yhdestä merkittävästä syystä, nimittäin muovi ei ole arvokasta. Erillinen muovin keräys ja kierrätys perus jätemuovin kohdalla ei ole taloudellisesti kannattavaa, eikä kukaan halua alkaa tekemään tappiollista yritystoimintaa.

  Näkyvin muovin kierrätysmuoto on kaikille tuttu pullopantti. Pulloissa käytettävä muovi kierrätetään hyvin tehokkaasti ja koska tämä muovi on puhdasta ja on helposi saatavilla, tulee kierrätyksestä kannattavaa.

 • Muovissa on se ongelma, että sen koostumus ja rakenne vaihtelevat niin paljon eri tuotteiden kesken, että sen erottaminen ja prosessointi on hyvin kallista ja vaikeaa touhua, joten halvempaa on dumpata ne kaatopaikalle ja valmistaa uusia tilalle.

  Kyllähän muovia kierrätetään esim Suomessa juomapullojen muodossa, se onnistuu koska tehokasta ja keskitettyä pulloteollisuutta, mutta globaalisti sama ei onnistu ihmisen ahneuden ja rahanhimon takia.

  Luontoäiti vain nauroi

 • Meillä kierrätetään muovia ja melkein kaikki muovi sopii kierrätettäväksikin. Ongelma kierrätettävän muovin suhteen tuntuu olevan se, että sen täytyy olla puhdasta eli lihapakkaukset yms. ruokaa sisältäneet muovit pitää pestä. Meillä menevät tiskikoneessa muun tiskin joukossa näppärästi.

  Tunkua tuntuu olevan kierrätykselle koska keräyspiste on aina täpösen täynnä. Tai sitten sitä ei vain tyhjennetä ikinä.

 • Ottakaa esimerkkiä Ruotsista,siellä kaikki muovi otetaan erikseen jo kotona talteen,niin miksi ei sitten Suomessa,herätkää !!!

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista