Kysy

4 vastausta

 • Yleensä roskapostitulvan aiheuttaa vastaaminen netin kilpailuihin, voittoilmoituksiin tai erilaisiin tarjousilmoituksiin, johon annetaan sähköpostiosoite. Jos haluaa pitää tilinsä puhtaana roskapostista, niin ei pidä vastata mihinkään tuon tyyppisiin ilmoituksiin tai kyselyihin.
  Netissä on useita toimijoita, jotka erilaisilla ilmoituksillaan keräävät osoitteita, jotka sitten myydään roskapostittajille.
  Yksikin vastaaminen em. ilmoituksiin aiheuttaa yleensä päättymättömän roskapostitulvan.

  Roskapostit saa tehokkaimmin loppumaan, tekemällä kokonaan uuden osoitteen, eikä myöhemmin vastaile mihinkään osoitteiden kalasteluilmoituksiin.

  Ilmaisia osoitteita tarjoavat esim. Gmail, Outlook ja lukuisa joukko muita toimijoita.
  Monissa palveluissa on roskapostisuotimia, mutta ne saattavat tunnistaa roskapostiksi myös aiheettomasti viestejä.

  Osoitteen vaihdon hankalaksi tekee se, että pitää vaihtaa uusi osoitetieto kaikkiin palveluihin, joista edelleen haluaa postia, sekä ystäville ja muille ilmoittaa uusi osoite.

 • Ei kannata rekisteröityä jokaiselle vastaan tulevalle sivulle saatii antaa osoitettaan uutislistojen ja mainostajien spämmättäväksi

 • Gmail on roskaposti

 • Uutta osoitetta ei ole järkeä tehdä. Riittää kun laittaa nämä postit roskapostikansioon niin ne ei jatkossa häiritse. Näin minäkin teen ja hyvin on pärjätty.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista