Kysy

5 vastausta

 • Internet-liittymien nopeus ilmoitetaan yleisesti megabitteinä sekunnissa. Latausnopeuksista puhuttaessa käytetään taas yleensä kilotavuja sekunneissa. Bitteinä sekunnissa ilmoitetut nopeudet vaikuttavat suuremmilta, sillä yhteen tavuun mahtuu kahdeksan bittiä.

  Käytännössä kahdeksan megabitin laajakaistan todellisen latausnopeuden voi laskea jakamalla bitit kahdeksalla, jolloin saadaan megatavuja. Eli 10 megabitin yhteydellä on mahdollista ladata maksimissaan 1.25 megatavua sekunnissa. Megatavut muuttuvat helpommin ymmärrettäviksi kilotavuiksi kertomalla tulos tuhannella. Kahdeksan megabitin laajakaistalla latausnopeus on siis enintään 1000 kilotavua sekunnissa, mutta käytännössä nopeus jää hieman teoreettista enimmäisnopeutta alhaisemmaksi.

 • Tään vois laittaa forumille keskusteltavaks, sen verran tärkee asia ymmärrettäväks kaikille.

 • Yhteysnopeus: 8 Mbit/s
  Teoreettinen maksimi: 1024 kt/s
  Maksimi latausnopeus: 800 kt/s
  Asian hahmottamista vaikeuttaa alan termistön sekakäyttö.

  Laajakaistaliittymien nopeudet ilmoitetaan kilo- tai megabitteinä sekunnissa (kbit/s ja Mbit/s).
  Internetissä siirtonopeuksia ilmoitetaan tavuja sekunnissa eli joko kilotavua/sekunti (kt/s, eng. kB/s) tai megatavua/sekunti (Mt/s, eng. MB/s).

  Liittymien tarjoajat eivät helpota asiaa kertomalla vain teoreettisen nopeuden (joihin ei päästä kuin optimoiduissa labraolosuhteissa, jos niissäkään).

 • ja omistat puhelinverkkoa käyttävän modeemin

 • siksi kun et asu keskittimen juuressa.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista