Kysy

4 vastausta

 • Tarvit vahvistinta mutta linkkisi vie autoon tarkoitettuun subbariin.. voisitko vähän selventää..

 • Eipä sillä paljon väliä muuten ole, kunhan siitä saa tehoa sen verran mitä tarvitset ja siitä löytyvät tarvitsemasi ominaisuudet. Tuollaiselle subbarille sopii melkein mikä tahansa 20 - 150 W (RMS @4 ohm) tehoinen stereo- tai miksei AV-vahvarikin, kuunteluhuoneen koosta ja halutusta äänenpainetasosta riippuen. Ns. laatumerkit (200-300 euron hintaluokassa ainakin Onkyo, Yamaha, Denon, Pioneer, ...) harvemmin kaduttavat sitten jälkeenpäin.

  Jos meinaat linkkaamaasi subbaria käyttää kotona, tarvitset myös jakosuotimen, joka leikkaa yli ~100 Hz:n taajuudet subilta pois. Mitkä ovat pääkaiuttimesi ja millainen vahvari niille on?

  Kovin matalia ääniä noin pienellä subbasella ei kannata isohkossa huoneessa odottaa.

 • Taitavat nuo Wipen mainitsemat "laatumerkit" tehdä kuitenkin laadukkaita vahvareita vasta +500 euron laitteilla ;) Nimim. 250€ Yamahan omistaja, ei tossa muuten mitään varsinaista vikaa ole, mutta tehot eivät yksinkertaisesti riitä laadukkaaseen stereo kuunteluun, eli vaatii subbasen rinnalle jos vähänkään haluaa nauttia elokuvien tai muusikin basso raidoista. Eli ei noihin valmistajien ilmoittamiin tehoihin ainakaan kannata hirveästi luottaa. Omakin antaa "100W" @4ohm/5 kanavalle, mutta todellisuus on jotain aivan muuta. Mutta toinen vahvistimeni (Harman/Kardon AVR 160) toimii mainiosti myös stereo kuuntelussa, ja siinä riittää potkua sen verran että aina ei ole subbanen edes kiinni. Kajareina H/K:ssa kiinni JBL Studio L880, kokeiltu myös tuolla parin sadan yammulla..

  Toisaalta noi on ihan hyviä merkkejä mitä Wipe mainitsi, eli niistä kun valitseee lompsalle sopivan niin eiköhän silläkin pärjää, kunhan muistaa että niistä ei pakosti riitä potku kaiuttimille, eli voit joutua hankkimaan myös aktiivisen (koti) subwooferin.

 • Kiitos vastauksista!

  Kun selailin nettiä, siellä luki, että olisi vaan helpompaa ostaa joku aktiivisubbari esim. http://www.jimms.fi/tuote/89500
  Katotaan nyt mitä täst tulee

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista