Kysy
 • Mikä tähän verkkohommaan auttas?

  Eli nyt taas pitkästä aikaa kokeiltiin saada kolmea konetta verkkoon ja kolmen tunnin ähräyksen jälkeen ei vaan onnistunut. Eli täällä on ennestään kaks konetta. uuvemmassa windows seiska ja vanhemmassa xp. tuotiin naapurista läppäri josa on windows 7. Kun teimme kotiryhmän ja oli itse säädetyt oikeat ip:t (vierekkäiset) niin koneet siis windows seiskat löysivät toisensa. XP windowssia ei näkynyt mutta ei ole koskaan näkynytkään ja silti verkko toimii. (siis uuden ja XP:n välillä toimii) Kokeiltiin counter striken kautta ja jos XP:llä teki servun niin tämä uus kone löysi sen mutta läppäri ei. Jos teki tällä uuvella niin XP köysi mutta läppäri ei. Silti verkkokartassa molemman seiskat löytävät toisensa. Miten ihmeessä tämä on mahdollista? Kokeiltiin muitakin pelejä niin Xp ja tämä uus löytää toistensa servut mutta läppäri ei. Missä siis vika? Ja pelit oli varmasti samoja versioita.

  lan ongelma verkko

4 vastausta

 • Ei pelien pelaamista lähiverkossa vaadi mitään vierekkäisiä ip-osoitteita eikä jakopalveluita tarvitse olla päällä.
  Mitä jos aloittaisitte puhtaalta pöydältä ja antaisitte windowsin automaattisesti määritellä lähiverkon asetukset. Tämän jälkeen kuten jo edellä mainittu ottakaa jokaisesta koneesta palomuurit pois päältä (kaikki mitä löytyy jos virheellisesti on useampia päällekkäin) ja testatkaa pelejä.
  Oletettavasti nyt toimii ja yksi kerrallaan kun laitatte palomuureja takaisin päälle löytänette ongelma kohdat. Näistä koneista tai lähinnä niiden palomuureista tulee avata pelin tarvitsemat portit jotka löytyy googlettamalla "[pelin nimi] server ports" tai vastaavilla hakusanoilla. Myös reitittimen asetuksia saattaa joutua porttien puolesta rukkaamaan mitä kuitenkin epäilen kun kerta "vähän sinne päin" jo toimii.
  Portteja ei tietenkään tarvitse avata mikäli tarkotus on vain lähiverkossa pelata. Pitäkää palomuurit alhaalla ja irrottakaa lähiverkko kokonaan internetistä pelien ajaksi.

 • XP:n ja seiskan kanssa on verkko säätöjen kanssa oltava tarkka. Netistä löytyy googlettamalla lontooksi satoja ohjeita joista aina joku toimii. Verkkokartta ei kerro koko totuutta ja sen ei pitäisi vaikuttaa millään tavalla CS:n servuun liittymiseen. (lue ei tarvitse olla samassa windows sharessa) Veikkaisin että kun ammutte joka koneesta palomuurit alas niin kaikki pelaa...

 • Pitää kokeilla jos saa vieä tilaisuuden tässä. Ja voitko linkittää vaikka edes yhden ohjeen. Ku oon jo katellu niitä ja suurin osa niistä on kokeiltu.

 • Kaikessa yksinkertaisuudessaan tietokoneiden täytyy olla vain samassa aliverkossa esim 192.168.0.xxx ja pelien käyttämät portit auki palomuurista. Ja yhdistäminen IP-osoitteella.

  Se miten koneet "näkevät" toisensa on aivan toinen asia sillä siinä voidaan käyttää monia eri protokollia, jotka eivät kuitenkaan vaikuta lähiverkko pelaamiseen.

  Jos pelissä ei ole mahdollista yhdistää suoraan ip-osoitteella ja käytössä xp sekä windows7 koneita, niin silloin joudutaan asentelamaan netbios over tcp/ip protokolla.vanhemmat pelit saattavat etsiä servereitä netbios nimien perusteella.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista