Mikä reititin kannattaisi hankkia?
0
Meidän alue 4g+. mieluusti 4g, 802.11ac, 2,4ghz/5ghz näillä pitäis löytyä joku mieluusti ei liian kallis + meillä on 100 mbps verkko

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Asus on ainakin hyvä sen päivitysten suhteen,tosin Asus on hiukan kalliimpi kuin muut kilpailinsa.Asuksen voi päivittää myös Asus Merlin ohjelmistolla, joka hiuka monipolisempi.Toinen hyvä vaihtoehto on Netgear, jolla myös on valikoimassa paljon laitteita jotka ovat huomattavasti halvempia,taitaa lähteä Glaus Olhsonilta ihan 20-30:n Euron hinnassa.Olhsonin sivuilta voi tilata ihan nettikaupassa.Netgear on halpuudesta huolimatta hyvin valmistettu ohjelmistolta ja päivityksillään.Siinä kaksi ehdokasta,jotka sopivat hyvin tuohon nopeuteen.Mallimerkki on ihan makuasia.
0

Kommentoi tätä vastausta

Asus 4G-AC55U on hyvä mutta hiukan kallis.AC luokassa näköjään ei alle 150 euron ole paljon tarjontaa,mutta myös ihan tavalliset reittimet tukevat mobiili laajakaistaa jolloin pääset halvemmalla...
0

Kommentoi tätä vastausta

ASUS on hyvä ja turvallinen valinta. En ole ikinä huomannut yhtäkään ASUS-reititintä esim. Viestintäviraston Kyberturvallisuus -hälytyssivuilla, ks. https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus.html

Hankit minkä tahansa laitteen, niin muista vaihtaa pääkäyttäjän tunnukset ja salasanat heti. Huomaa, että laitteessa voi olla useampia eri pääkäyttäjiä ja niistä jokaisen tiedot on siis vaihdettava välittömästi.
0

Kommentoi tätä vastausta

Älä osta hidasta ja halpaa, myyjät myyvät vanhoja hitaita verkon laitteita halvalla pois - ei kannata ostaa mitään 150 tai 300 langatonta - niiden aika meni jo.

Osta joku ei USAlaine merkki koska ostamissani laitteissa (ASUS, Zyxel ..) on WiFi aivan liian heikkotehoiseksi asetettu, suora yhteys 5m päähän 5GHz nopeudella lähes hyödytön!

Omistan Saudiarabialaisen yhtiön tuotteen (Dovado) jonka verkko kantaa kuten pitääkin!

Nuo USAlaiset haluavat meidän ostavan verkon laajentimia, laitoin ASUSksen externderin ASUSksen reitittimen viereen niin olipa iso ero kantamassa - viimeisin päivitys muuten reitittimessä!


Onko kotona useita käyttäjiä? Jos yli kolme yhtäaikaista ja verkossa datan jakoa niin uusiksi koko verkko kun tuo 100-on liian hidas.

Uudet laitteet käyttävät verkkoa kahdella taajuudella joten minimissään yhdistelmän reitittimessä tulisi olla vähintään 300 + 750. Tuon kun jaat 100-verkossa niin hukkaan menee suurin osa, laitteiden tulee olla tasapainossa.

Itse mitoittaisin langattoman verkon suunnilleen seuraavasti:
Jos ulkoverkko on 100 niin kaksi yhtäaikaista pärjää vanhalla 300 mutta kun useampi käyttäjä niin:
"Langattoman verkon nopeus" ~ "Käyttäjien lukumäärä" * 1.5 * "Ulkoverkon nopeus"

esim. 10 * 1.5 * 100 = 1.5GHz nopeudella toimiva reitin, laite jotain (300 +1200) tai (450 +1300)

Tuohon mitoitukseen on syynä se että kaikki laitteet ovat aina valmiina siirtämään dataa täysimääräisesti per yhteys, viivettä tulee lähinnä reitityksen ohjauksesta.

ps. Yksikään reititin jota myydään ei todellakaan tarjoa sadoille asiakkaille YHTÄAIKAA verkkoa vaan vain liitynnän a.o. verkkoon.
0

Kommentoi tätä vastausta

ASUS on taiwanilainen elektroniikkayhtiö, siis EI "USAlaine". Katso vaikkapa https://fi.wikipedia.org/wiki/Asus

Alkuperäiselle kysyjälle vinkki:
ÄLÄ osta mitään tuntemattomia Saudiarabialaisia, valitse TUNNETTU merkki ja tarkista vaikka tuolta em. Viestintäviraston sivuilta onko laitteen valmistajalla ongelmia tietoturvapäivitysten tms. suhteen.
0

Kommentoi tätä vastausta